Suske en Wiske hoofdgasten op Stripfestival Breda

Foto: Kin Cheong Lau

Op 23 en 24 september is het Chassé Theater opnieuw het hart van stripminnend Nederland. Met een verrassend programma, meer dan 100 stripmakers uit binnen- en buitenland, en een fjne line-up van standhouders wordt dit een editie om nooit meer te vergeten.

De hoofdgasten zijn Suske en Wiske die vanaf alle mupi’s en driehoeks borden in Breda iedereen enthousiast tegemoet zwaaien.

Chassé Theater Breda met kids area

Er is straks geen plekje in het theater te vinden waar het niet om strips draait. Op de website (stripfestivalbreda.nl) zie je alle namen van de stripmakers, en deze lijst wordt dagelijks bijgewerkt. Speciale gasten zijn dit jaar de tekenaars van Donald Duck, Maarten Gerritsen en Jan-Roman Pakula en de Franse grootheden Didier Tarquin en Jean-Louis Mourier. Een van de leukste plekken van het theater is de kids area. De complete bovenver dieping is gevuld met arcade games, een schminkstand, knutselhoek en een heuse filmzaal (die uiteraard ook toegankelijk is voor volwassenen). Hier worden gratis de blockbusters The Super Mario Bros Movie en Spider-man / Into the Spider-Verse vertoond.

Een van de vele hoogtepunten is de bekendmaking van de winnaars van het NK Striptekenen voor de jeugd. De voorronde ging in mei van start en op zondag 24 september is de fnale. Aan het eind van de dag maakt de deskundige jury onder leiding van Jan Vriends bekend wie de winnaars zijn in de drie categorieën 9 t/m 11 – 12 t/m 14 en 15 t/m 17 jaar. De deelnemers komen uit heel Nederland en maken kans op een trofee, een stripboekenpakket van € 250,- en een publicatie in het stripblad Eppo.

Op zaterdag wordt de prestigieuze Willy Vandersteenprijs uitgereikt op het podium van de jupilerzaal. Dit is de prijs voor het beste Nederlandstalige album van het afgelopen jaar. De winnaar krijgt 5.000 euro én een opdrachttekening van de vorige winnaar. De prijs wordt uitgereikt door Burgemeester Paul Depla en de presentatie van beide uitreikingen is in handen van presentatrice Eefke Boelhouwers, bekend van Omroep Brabant.

Een bont gezelschap cosplayers heeft zich aangemeld om het Stripfestival Breda met hun aanwezigheid op te feuren. Bijzondere verschijningen zijn onder andere de Fur ries, de levensgrote knuffelbeesten die op zondag het theater onveilig maken. Ook zullen Suske en Wiske in levende lijve beide dagen in het theater te vinden zijn.

De entree voor het stripfestival is voor kinderen tot en met twaalf jaar, onder begelei ding van een volwassene, gratis. Tussen de 13 en 16 jaar betaal je € 5,- en daarbo ven € 10,-. Alle activiteiten, inclusief de flms, arcadegames en het schminken door de professionele schminkploeg, zijn gratis en voor iedereen toegankelijk.

Het Chassé Theater is op zaterdag en zondag van  10.00 tot 17.00 uur geopend. Kijk voor meer informatie op www.stripfestivalbreda.nl.  Hier zijn ook de online tickets te bestellen.

Cookieinstellingen