Leerlingen voortgezet onderwijs starten met Maatschappelijke Stage

Foto: Maj-Britta de Ruiter

Vrijwilligersorganisaties in Breda kunnen ook dit jaar weer geweldige inzet verwachten van jongeren. Op 31 augustus start namelijk het nieuwe schooljaar. Vanaf dat moment beginnen ook weer honderden leerlingen van het voortgezet onderwijs aan de Maatschappelijke Stage (MAS). Dit is voor scholen niet langer een verplichting.

Dat Breda toch doorgaat met de MAS laat de vooruitstrevendheid zien van Gemeente Breda en de scholen die hierin investeren. Organisaties die nog op zoek zijn naar handjes bieden nu hun vacatures aan via www.bredavoorelkaar.nl.
Sprekende vacatures Naast ‘gewone’ vrijwilligersvacatures vinden scholieren dit jaar, voor het eerst, hun MAS op bredavoorelkaar.nl. Organisaties plaatsen daar zelf gratis hun ‘MASvacatures’. Zo zoekt Breda Barst bijvoorbeeld versterking voor haar crew en Stichting BAS een leerling die kan helpen tijdens gymlessen voor mensen met een handicap. Een paar voorbeelden van leuke en sprekende vacatures.

Aanmelden van vacatures

Er kunnen nog steeds vacatures voor de MAS aangemeld worden. De website biedt uitleg en voorbeelden van vacatures en de adviseurs van Breda Actief staan klaar voor alle eventuele vragen. Organisaties staan dus zeker niet alleen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen