Aantal escape rooms in Breda stijgt

19 mrt 2016, 16:14 Nieuws
escape rooms breda
Ontsnappen uit een duivelse kamer, een verlaten postkantoor of van een vliegveld? Het kan bij een van de vier escape rooms in of net buiten Breda . De escape room branche in Breda, maar ook in heel Nederland, groeit snel sinds de eerste escape room halverwege 2014.
Er zijn inmiddels in Nederland meer dan 175 unieke locaties geopend met in totaal meer dan 300 kamers. Horeca-adviesbureau Van Spronsen en Partners, dat onderzoek deed naar escape rooms in samenwerking met Escape Rooms Nederland , verwacht in 2020 rond de 400 unieke escape room locaties.

Wat is een escape room?

Een escape room is een ruimte waarin je je met anderen laat opsluiten en (meestal) binnen 60 minuten weer uit moet zien te komen. Door logisch na te denken, puzzels op te lossen, sloten open te maken en samen te werken, kun je uit de escape room ontsnappen. Niet iedereen lukt dit. Het niveau en de moeilijkheidsgraad per escape room verschilt enorm en dit bepaalt natuurlijk ook mede het succes van een escape room.

Escape rooms zijn hot

Escape rooms blijken momenteel een absolute rage voor vriendengroepen en bedrijfsuitjes. Vergelijkingswebsite Escape Rooms Nederland, die alle escape rooms per provincie, stad en thema rangschikt, ziet dit ook terug in het aantal bezoekers en aanvragen op de website. Inmiddels bezoeken maandelijks meer dan 50.000 unieke bezoekers de website en zijn er meer dan 1.000 reviews achtergelaten door echte bezoekers van de escape rooms.

Escape rooms in Breda

In de stad Breda zijn 3 escape rooms gevestigd die gemiddeld ruim een 8 als cijfer scoren. De best beoordeelde escape room is Escape 48 die 2 kamers heeft: Case 48 en Flight 48. Hun gemiddelde cijfer is een 8,6. In de binnenstad kun je ontsnappen uit het oude postkantoor bij Escape Room 076 waar we eerder over schreven . De derde escape room in Breda is Escape Room Brabant
die ook een vestiging in Oosterhout heeft voor grotere groepen. Bij beide locaties is het doel om het geheim van Adriel te ontrafelen. Heb jij al eens een escape room gespeeld in Breda of omstreken? Deel je ervaring in de comments of laat een review achter bij Escape Rooms Nederland.
cleardot