Star-shl opent kinderkamer voor bloedafname in Haagse Beemden

jul 05 , 15:36 Nieuws
dsc07221 lint
Bijna elk kind vindt bloedprikken spannend. Bij Star-shl begrijpen ze dat. Daarom hebben zij sinds kort speciale kamers voor bloedafname bij kinderen. Met een speelse inrichting en met medewerkers die hiervoor getraind zijn door het Sophia Kinderziekenhuis.
Er is alle tijd, aandacht en afleiding. De eerste feestelijke opening vond 3 juli jl. plaats in Medisch Centrum Westerhage in Breda. Op de Ignatiusstraat is er al langer een vergelijkbare kinderkamer en binnenkort volgen meer locaties.
Prikangst is angst voor prikken met een injectienaald. Maar liefst 1 op de 3 volwassenen in Nederland heeft er in meer of mindere mate last van. Eén op de duizend Nederlanders heeft een extreme variant van prikangst en mijdt elke prik. Hierdoor wordt soms zorg vermeden. Dat is natuurlijk geen wenselijke situatie. Prikangst bij volwassenen is niet zelden het gevolg van een traumatische ervaring op kinderleeftijd. Voor Star-shl genoeg redenen om extra aandacht te gaan besteden aan kinderen.
Afleiding en aandacht
De kinderkamers zijn ontworpen met kleuren en speelse elementen die de verbeelding van het kind prikkelen. Deze zorgen voor afleiding tijdens de bloedafname. De medewerkers bloedafname zijn door de training uiterst bekwaam in het omgaan met kinderen, zowel emotioneel als fysiek. Ze zorgen ervoor dat de bloedafname zo comfortabel mogelijk verloopt.
In goede handen
Eefje Verschuuren (sectordirecteur bloedafname en medische logistiek): "Alles wat we doen bij Star-shl, staat in het teken van mensen. Ons doel is om iedereen, ongeacht hun levensfase of omstandigheden, de best mogelijke ondersteuning te bieden. Kinderen hebben hierbij onze extra aandacht. Voor hen en hun ouders of verzorgers willen we een geruststellende en veilige omgeving creëren.”
Feestelijke opening
In het bijzijn van enkele kinderen en in aanwezigheid van Ronald Roothans, de huisarts van het Medisch Centrum Westerhage, is de kinderkamer in Medisch Centrum Westerhage op feestelijke wijze geopend. Jolanda van Riel (teamleider bloedafname), Eefje Verschuuren (sectordirecteur bloedafname en medische logistiek) hebben samen met Sophie (9 jaar) het lintje doorgeknipt. Iedereen kan hier van maandag tot en met vrijdag van 08.00-11.00 uur terecht voor bloedafname, een afspraak maken is niet nodig. Adres: Muizenberglaan 13 in Breda.
Uitbreiding naar meer locaties
Bij Star-shl zijn ze ervan overtuigd dat jonge patiënten de aandacht verdienen die ze nodig hebben, en dat goede zorg beschikbaar moet zijn voor iedereen. Daarom breidt Star-shl deze dienstverlening de komende tijd steeds verder uit, waarbij in het begin de meeste focus ligt op de regio’s West-Brabant en Zeeland. Onder andere de bloedafnamelocaties in Oosterhout en Etten-Leur krijgen binnenkort ook een kinderkamer.
De Breda App is nu beschikbaar voor Android telefoons via de Google Play Store (Android) en in de App Store voor Apple gebruikers.
dsc07221 lint