Je smartphone opladen doe je zo

Foto: Pexels (CC0-Public Domain)

Smartphones slurpen je batterij leeg. Om te voorkomen dat een mobiele telefoon gedurende de dag uitvalt, laden veel mensen het toestel daarom vaak de hele nacht op. Dat is echter ten strengste af te raden. Maar hoe laad je je toestel dan wel goed op?

Vroeger was het belangrijk om je mobiel in één keer volledig op te laden, maar met de komst van de lithium-ion-accu in telefoontjes is dat verleden tijd. Sterker nog, lang opladen is nu allesbehalve goed voor je batterij.

Het is aan te raden om als je batterij honderd procent is opgeladen, de lader uit het stopcontact te trekken. Waarom dat belangrijk is? Tijdens het opladen ondervindt de batterij meer druk dan normaal, een soort van stress. Net zoals mensen, heeft de accu daarom ontspanning nodig. Dat gebeurt door te stoppen met opladen. Door je toestel dus niet langer op te laden dan nodig is, voorkom je dat de batterij eerder slijt van binnenuit.

Als je overigens helemaal goed bezig wilt zijn, laad je je mobieltje niet volledig op. Hoge spanning zorgt namelijk voor meer ‘stress’. Ideaal is om je telefoon meerdere keren per dag aan de lader te leggen, het liefst telkens als de batterij tien procent van zijn maximumcapaciteit heeft verloren

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen