Kandidaat-wethouders VVD bekend

Foto: VVD Breda

De gemeenteraadsfractie van de VVD heeft op maandag gestemd voor drie kandidaat-wethouders. In een nieuw college moeten Boaz Adank, Daan Quaars en Greetje Bos de kar gaan trekken namens de liberalen. De beoogde coalitiepartijen VVD, D66 en PvdA onderhandelen nog met elkaar over een bestuursakkoord.

‘Crimefighter’

Vooral Greetje Bos is een opvallende naam. Waar Boaz Adank en Daan Quaars al gepokt en gemazeld zijn in de Bredase politiek, is Bos een nieuwkomer. Desondanks is ze met 47 jaar wel de oudste van het stel. Voor haar transfer naar het Oude Stadhuis is ze jarenlang actief geweest als officier van justitie. Zij hield zich onder meer bezig met de zaak tegen No Surrender-oprichter Klaas Otto.

Dat portfolio sprak de VVD aan. ‘Greetje houdt van Breda (…) en wil met haar aanstaande wethouderschap onze stad veiliger, schoner en prettiger maken. Met haar halen we een echte crimefighter en topvrouw voor Breda en de VVD binnen,’ verklaart fractievoorzitter Thierry Aartsen in een persbericht.

Oude rotten

De andere kandidaat-wethouders, Boaz Adank (36) en Daan Quaars (38), zijn ‘oude rotten’ in het vak. Adank is al sinds 2015 wethouder Economische Zaken en Mobiliteit. Quaars zit al ruim twaalf jaar in de gemeenteraad en is in die jaren zowel vice-fractievoorzitter van de VVD als plaatsvervangend raadsvoorzitter geweest.

Fractievoorzitter Aartsen is tevreden met beide kandidaten. Hij roemt Adank om het werk dat hij de afgelopen drie jaar als wethouder heeft verzet: ‘Boaz heeft zich iedere dag sterk gemaakt voor een mooi, krachtig en welvarend Breda. En dat is hem erg goed gelukt. Wij zijn erg blij dat Boaz nog eens vier jaar aan de slag wil als onze wethouder.’

De stad en de dorpen kunnen ook wat verwachten van Quaars. Volgens Aartsen is de kandidaat ervaren en heeft hij binding met de stad: ‘Als geboren en getogen Bredanaar kent hij de stad door en door. Daarnaast is Daan jarenlang de drijvende kracht geweest binnen de VVD-fractie. Het is top dat hij zich nu als wethouder wil inzetten voor onze stad, wijken en dorpen.’

Coalitieakkoord

De drie kandidaten zullen nog wel even moeten wachten voor ze worden geïnstalleerd als wethouder. Eerst moeten VVD, D66 en PvdA nog een coalitieakkoord presenteren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden