Patrick Pannekoek Zuid-Nederlands kampioen

Foto: Bliemer Arashi Sport

Zaterdag 18 maart werd in de Sporthal Achter de tuintjes te Gilze het Zuid-Nederlandse kampioenschap tot 18 jaar gehouden. Met 3 deelnemers van Bliemer Arashi werd door Michael Pannekoek de titel tot 90 kg binnengehaald.

In het Belgische Antwerpen werd op zondag 26 maart o.a. Christopher Verschure kampioen op het toernooi van JV Berendrecht! Een drukke en succesvolle periode voor Arashi!

Zuid-Nederlandse kampioenschap tot 18 jaar

Op zaterdagmiddag werd in Gilze het Zuid-Nederlandse kampioenschap in de leeftijdscategorie tot 18 jaar gehouden. Quinten van Os deed mee als 1e jaars en wist heel mooi een wedstrijd te winnen in de -60 kg, maar tegen de laatste jaars die 2 jaar ouder zijn was het nog een maatje te veel.

Open West-Brabantse kampioenschap

Michael Pannekoek werd een week eerder al kampioen op de Open West-Brabantse in Wouw, maar kon niet de Zuid-Nederlandse titel binnenhalen. Zijn broer Patrick ging als een speer, alles lukte en liep als een trein, ook tegen zijn broer besliste hij met wazari gevolgd door houdgreep! Beide jongens hebben al Nederlandse medailles op zak, maar wonnen nog geen districtstitels. De jongens trainen 2x in de week bij Bliemer Arashi in Oosterhout. De broers werden opnieuw weer 1e en 2e, maar nu de titel voor Patrick Pannekoek. Beide jongens zijn hiermee geplaatst voor het NK -18 in Groningen op zaterdag 8 april as. Na deelnemers op het NK -15 jaar nu ook deelnemers op het NK -18! In het Belgische Berendrecht net boven Antwerpen pakte de Michael Pannekoek net als in Zelzate de titel. Zijn broer werd 2e.

Reacties