Bertens verder met trainer Sluiter

Foto: ANP

Tennisster Kiki Bertens zet de samenwerking met haar coach Raemon Sluiter voort. Een breuk leek nabij en Sluiter stelde zijn positie in oktober openlijk ter discussie, maar de nummer 31 van de wereld wil toch verder met de voormalig prof uit Rotterdam.

Het duo meldt dat in het AD en de Volkskrant. ,,Ik was niet klaar met jou, maar meer met het tennis”, aldus Bertens. De positie op de wereldranglijst geeft niet helemaal haar vorm van de afgelopen maanden weer. Bertens verloor vaak en worstelde vooral met zichzelf. Coach Sluiter probeerde haar telkens op te beuren, maar kreeg naar eigen zeggen geen vat op haar.

,,Er kwamen steeds meer irritaties tussen ons. Ik voelde me ongelukkig op de baan en we haalden niet meer het beste in elkaar naar boven”, vertelt de Bredase. Ze wil desondanks door met Sluiter. ,,Ik had kunnen zeggen: rot maar op Raemon. Maar daarmee was mijn probleem niet opgelost.”

Ook Sluiter had zijn twijfels. ,,Ik heb wel eens op het punt gestaan mijn koffer te pakken en naar huis te gaan. Het was pure frustratie, omdat ik Kiki niet kon helpen”, zegt hij.

De twee hielden een pittige evaluatie en kwamen tot het oordeel dat ze samen doorgaan, maar dat ze wel op een andere manier willen samenwerken. ,,We moeten niet alleen de nadruk leggen op het resultaat, maar nog meer op het proces”, aldus Sluiter, die nog even wijst op de successen die Bertens dit jaar behaalde: ze won twee toernooien (Gstaad en Neurenberg) en reikte in het dubbelspel tot de finale van de WTA Finals. [Bron: ANP]

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen