Teamplay@NAC en GetBright zetten zich in voor sportiviteit op social media

Foto: Teamplay@NAC

Dat de NAC Street League meer is dan alleen voetbal bewijzen de workshops die Teamplay@NAC en GetBright afgelopen week verzorgd hebben over het gebruik van social media.

De workshops vinden plaats op alle scholen die deelnemen aan de NAC Street League, maar de leerlingen van Tessenderlandt hadden deze week de primeur. De tweedeklassers gingen met workshopleiders het gesprek aan over het gebruik van social media: hoe zet je social media positief in? Wat zet je wel op social media en wat juist niet? Wat is cyberpesten en hoe ga je hier mee om? Resultaat: een lesuur vol ervaringen uit het verleden en het maken van afspraken voor de toekomst!

Sportief op social media

De workshop over social media wordt in samenwerking met GetBright verzorgd, een digitaal vaardig reclamebureau dat maatschappelijk ondernemen hoog in het vaandel heeft staan. Jessica van GetBright licht toe: “We vinden het belangrijk om maatschappelijk betrokken te zijn, jongeren te informeren over het gebruik van social media en ze tegelijkertijd ook te wijzen op de gevaren. Social media is superleuk, maar het is belangrijk dat het op een juiste manier gebruikt wordt.” aldus de social media specialist van GetBright. “Tijdens de workshop gaan we vooral het gesprek aan met de jongeren. Welke social media kennen ze? Hoe gebruiken ze het? En hoe kunnen ze de privacy bewaken? Aan het eind van de les maken leerlingen gezamenlijk een social statement poster waarop afspraken worden gemaakt over het gebruik van social media. De poster wordt opgehangen in de klas en gedeeld op social media zodat ze elkaar ook later in het schooljaar kunnen wijzen op de afspraken.”

Meer dan voetbal

De workshops over social media zijn volledig geïntegreerd in het programma van de NAC Street League dat naast de workshops bestaat uit voetbalwedstrijden en maatschappelijke inzet in de stad. Naast de workshop over sociale media worden er gedurende het NAC Street League seizoen workshops verzorgd over gezonde voeding, omgaan met geld en groepsdruk en alcohol. Het doel van de workshops is het creëren van bewustwording bij jongeren over actuele maatschappelijke thema’s.

 

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen