NAC-historie: Heracles Almelo – NAC Breda

Foto: Maurice van Steen

Een week na de ruime nederlaag tegen Ajax, mag NAC het komende zaterdag op gaan nemen tegen Heracles Almelo.  Het gaat hoe dan ook een lastig avondje voor de Bredanaars worden,  omdat NAC in de laatste vijf wedstrijden maar twee keer heeft gescoord. Bovendien roept de uitwedstrijd tegen Heracles akelige gevoelens op.

Pak slaag:

In het seizoen 2014/2015 speelde Heracles Almelo de ploeg uit Breda helemaal van de kaart. Het werd maar liefst 6-1. Na 34 minuten stonden de mannen van Robert Maaskant al met 3-0 achter en met tien man. Perica kreeg na stevige tackle  de rode kaart. Veel meer woorden hoeven we aan deze wanprestatie niet te wijden.  De wedstrijden in Almelo eindigde overigens zelden in een 0-0 gelijkspel.  Doelpunten gegarandeerd dus.

Matthew Amoah

All-timetopscorer namens NAC tegen Heracles is ook een oude bekende in Almelo. Matthew Amoah scoorde in totaal vier keer tegen de wit-zwarten. Namens Heracles speelde hij ooit twee wedstrijden tegen NAC, maar wist hierin niet tot scoren te komen. Namens de Heraclieden scoorde de Braziliaan Everton in totaal zesmaal tegen NAC.

Amoah speelde dus een aantal wedstrijden voor zowel NAC (101 duels) als voor Heracles (16 duels). Maar hij is niet de enige spelers die voor beide clubs uitkwam. Zo speelde onder andere ook Mark Looms en Tim Gilissen voor beide clubs. Laatste genoemde is nu werkzaam als manager Jeugdopleiding bij NAC Breda. Mark Looms is samen met Gert-jan Tamerus de enige speler die rechtstreeks overkwam van Heracles naar NAC Breda.

De wedstrijd van aanstaande zaterdag wordt een weerzien met Lerin Duarte. In het seizoen 2015-2016 droeg hij het geel-zwart van NAC als huurspeler van Ajax. In de zomer van 2016 keerde hij weer terug bij Heracles Almelo, de ploeg waar hij al tussen 2011 en 2013 speelde.

Laatste overwinning NAC in Almelo

De laatste overwinning van NAC in Almelo dateert van 02 februari 2014. Het werd door doelpunten van Jordy Buijs en Poepon 1-2 in het voordeel van NAC.  Bryan Linssen scoorde nog voor de Heraclieden, maar het mocht niet baten.

Het zal een lastige wedstrijd gaan worden voor NAC, omdat Heracles drie van zijn laatste vijf duels wist te winnen. Ondanks dat ging het vorige week hard onderuit bij ADO den haag (4-1), maar dat was niks in vergelijking met nederlaag die NAC in eigen huis leed tegen Ajax (0-8).

Een voordeel is wel,  de spits van Heracles Almelo (Paul Gladon) heeft al vier wedstrijden niet gescoord. Helaas doet Ambrose het nog slechter. Sinds speelronde twee wist de Fransman geen enkele keer het net te vinden.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen