NAC-historie: NAC Breda – FC Utrecht

Foto: redactie

De thuiswedstrijd tegen FC Utrecht is de laatste wedstrijd van NAC in het kalenderjaar 2017. Nog een keer vol gas erop en gaan. Met een overwinning zou de ploeg van Stijn Vreven een hectisch jaar (promotie, winst in de Kuip, recordnederlaag in eigen huis, blamage in beker) positief af kunnen sluiten.

Het zal moeilijk worden tegen Utrecht, maar eerder dit seizoen liet NAC een prima wedstrijd zien in Utrecht. Daar werd het 2-2.

Afgang

NAC zal met weinig plezier terugdenken aan de laatste thuiswedstrijd tegen FC Utrecht.  De Utrechtse formatie overklaste de Bredanaars met maar liefst 1-5. Het enige positieve wat NAC die avond liet zien, was de goal van Sarpong. De Amsterdammer dribbelde goed maar binnen en schoot de bal snoeihard in de kruising. Later bleek dat het schot van Sarpong ook het enige schot op doel was van NAC.

Overstap

In de gehele historie tussen beide ploegen maakten zes spelers een overstap naar Utrecht of vice versa. In 1984 was het Wim Flight die als eerste van de Domstad naar Breda verhuisde. In de jaren hierna maakten Henny Verschoor, Dick van Burik, Dennis van der Ree, Gino Demon en Cyriel Dessers een transfer. Demon en Dessers zijn nog steeds actief in Utrecht.

De all-timetopscorer namens NAC tegen FC Utrecht is Graham Arnold. In de vijf wedstrijden die de Australiër tegen de Utrechters speelde, wist hij negen keer tot scoren te komen.

Cyriel Dessers maakte afgelopen de overstap van NAC naar Utrecht. De spits was vorig seizoen nog goed voor twaalf doelpunten in het Rat Verlegh Stadion en scoorde in de play-offs nog driemaal in twee thuiswedstrijden.

Huidige vorm beide clubs

FC Utrecht pakte tien punten uit de laatste vier uitduels en verovert bij winst tegen NAC voor het eerst sinds 2012 dertien punten uit vijf opeenvolgende uitwedstrijden. Onder Erik ten Hag won FC Utrecht vijf van laatste zes duels duels tegen promo-vendi. Alleen van NAC werd er dit seizoen niet gewonnen.

NAC Breda verloor zijn laatste twee wedstrijden, met name door individuele fouten. In tegenstelling tot Utrecht pakte NAC maar vijf punten in de laatste vijf uitwedstrijden. Het laatste punt werd dan wel weer behaald bij FC Utrecht.

Dossier: NAC Breda
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen