Scala en NAC bekrachtigen hun samenwerking

Foto: Bas Hopstaken

Manager van de jeugdopleiding Tim Gilissen en Kees van Steen (directeur Scala) hebben onlangs hun handtekeningen gezet onder een overeenkomst met vernieuwde afspraken tussen NAC en Scala.

Scala biedt een speciale richting voor leerlingen met affiniteit met sport. Daarnaast is de school gewend aan de wensen en eisen die sport aan leerlingen kan stellen. De club en middelbare school werken al jaren samen en hebben het samenwerkingsverband nu bekrachtigd.

Zowel NAC als Scala staan voor talentontwikkeling. De hulp die beide organisaties elkaar bieden versterkt dit proces. Van Steen, directeur van de middelbare school, is lovend over de samenwerking: ‘’Door de onderlinge afstemming tussen NAC en Scala kunnen kinderen hun voetbaltalent optimaal ontwikkelen, waarbij de kansen op het succesvol doorlopen van hun schoolloopbaan niet in het geding komen. Dat is een win-winsituatie.’’

De samenwerking bestaat onder andere uit inzet van een topsportbegeleider, medewerking aan extra trainingen in de ochtend en vervoer van school naar de training. Op dit moment zitten er dertien jeugdspelers van de Bredase club op Scala, waaronder Assim Saïd, verdediger bij NAC O17. “Voor mij is het heel fijn om hier op school te zitten. Daardoor kan ik altijd trainen en zelfs op dinsdagochtend op het veld staan. Ook de keren dat ik met het Marokkaanse team internationale wedstrijden moest spelen, werkte de school hier goed aan mee. Ze begrijpen dat je als topsporter ook nog een ander leven hebt. Ik weet dat ik als goed mijn best doe, de school me altijd probeert te helpen met de combinatie school en voetbal.”

Volgens Gilissen is het belangrijk dat NAC en Scala met elkaar in gesprek blijven over de samenwerking: ‘‘De intensiteit van de samenwerking tussen beide partijen is in de laatste vier jaar toegenomen. Dan is het goed om de lopende afspraken vast te leggen op papier.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden