Wijzigingen in de opstelling van NAC Breda?

Foto: Jack Janssen Fotografie

Niet alleen Vitesse heeft een teleurstellend weekend achter de rug. NAC Breda verloor terecht, maar wel geflatteerd, met 5-1 van de aanstaande kampioen PSV. Op de vraag wat NAC Breda in de opstelling moet wijzigen ten opzichte van deze wedstrijd, volgt een grote diversiteit aan reacties…..

Weinig verrassend wordt vooral Rai Vloet genoemd als een speler die uit de basis mag verdwijnen. Berry (F1) stelt een 4-4-2 opstelling voor waarin Vloet uit de basis verdwijnt en Sporkslede terugkeert. Zowel Dennis als B-sider Eric willen, ten koste van Vloet, graag  Paolo Fernandes laten starten. En Hugo ziet graag Gianluca Nijholt de plaats in de basis overnemen van Vloet. Hij hoop dan ook dat trainer Stijn Vreven meeleest ;-).

Vak G-er Thomas ziet wel brood in een variant waarbij Nijholt juist de plaats van Verschuren op het middenveld overneemt. ‘Een echt kuitenbijtertje op het middenveld is nodig in dit duel’!
Ook kind van de club Bart Meijers wordt door meerderen een basisplaats gegund in het hart van de defensie naast Mets. En tenslotte, ook weinig verrassend, Fabian Sporkslede terug op de rechtsachter positie in plaats van James Horsfield. Matthijs is van mening dat het team dat speelde zoals tegen Ado en Feyenoord de sterkste opstelling is.

In de loop van zaterdagmiddag zal duidelijk worden of, de van een schorsing terugkerende, Vreven één van bovenstaande adviezen gaat gebruiken.  In deze voor beide ploegen zeer belangrijke wedstrijd krijgt NAC Breda in ieder geval flinke steun van de ‘12e man’, want het Rat Verlegh stadion is wederom zo goed als uitverkocht.
NAC Breda en Vitesse op zoek naar eerherstel

Op het laatste Avondje NAC van dit seizoen treft NAC Breda zaterdagavond 7 april subtopper Vitesse. De club uit Arnhem zit de afgelopen weken in een mindere fase met slechts 1 punt uit de laatste drie wedstrijden. Vooral de forse thuisnederlaag in de vorige speelronde tegen degradatiekandidaat Roda JC leidde op de tribunes in de Gelredome tot helse fluitconcerten en het welbekende zwaaien met witte zakdoekjes. De lokale pers was genadeloos in hun commentaren en noemt het aanblijven van trainer Henk Fräser in de winterstop een ‘miskleun’. Inmiddels is voor volgend seizoen een nieuwe trainer vastgelegd: de Rus Leonid Slutsky, oud bondscoach van Rusland. Wat vinden de NAC Breda supporters eigenlijk van deze opvallende keuze van de eerstvolgende tegenstander?

Thomas van vak G vindt het een slimme zet en verwacht wat veel Vitesse supporters ongetwijfeld vrezen: nog meer Russen die gaan volgen. De 49 jarige Berry vindt het geen verrassing gezien de Russische leiding, maar verwacht wel een uitdaging op het gebied van taal en kennis van de eredivisie. Eric (38) vindt de aanstelling vooral als ‘vriendjespolitiek’. Matthijs (20) bekijkt de wedstrijd vanaf de B-side vanavond en heeft nog geen goed beeld van de Russische coach. “Hij heeft met CSKA goede resultaten behaald. Met zijn ervaring kan een nieuw wisselvallig seizoen mogelijk worden voorkomen. Bovendien zal de communicatie met Chelsea-eigenaar Ambramovitsj, die ook wel wordt gezien als de werkelijke eigenaar van Vitesse, vast beter gaan dan met Fraser aan het roer. Het gaat immers om twee landgenoten.” Ook Hugo (vak G) is positief: ‘Als het een goede coach is, waarom niet?’.

Lees meer over NAC

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen