NAC – Heerenveen: voorbeschouwing met Yureck Persoon

Foto: nacfans.nl

Zondag 29 april staat de laatste thuiswedstrijd dit seizoen op het programma voor NAC. SC Heerenveen daalt af naar het zuiden om het op te nemen tegen de ploeg van Stijn Vreven.

We belden met Yureck Persoon (45), de oud middenvelder bij NAC, en vroegen hoe hij over de kansen van NAC denkt aanstaande zondag?

Over de wedstijd

NAC zal er echt op moeten vliegen, want Heerenveen speelt goed en zij spelen ook nog ergens voor. Dus op volle oorlogssterkte er voor gaan! Dat zijn de spelers ook verplicht aan de fans op de tribune. Het is de laatste thuiswedstrijd in een uitverkocht stadion. De trouwe NAC fans verdienen dit wel.
Yureck heeft er wel vertrouwen in en hoopt op een puntje: 0-0. NAC moet, zeker met een 12e man, de 0 proberen te houden en wie weet komen ze eruit met een counter en kunnen ze er een feest van maken zondagmiddag.

Elftal

Op papier staat de opstelling goed. Yureck denkt dat Te Vrede in de basis wel voor gevaar kan zorgen in de verdediging van Heerenveen. Hij kent dit elftal ook goed, hij heeft hier tot begin vorig jaar gespeeld. Misschien is het een optie om Umar aan de zijkant te zetten, waar hij ook wel goed uit de voeten kan.
Yureck zou niet teveel aanpassen in het huidige elftal, maar misschien dat een Bodi Brusselers wel kan invallen. Bij de reserves ontbreekt het aan wedstrijdritme, maar aan de andere kant hebben ze niks te verliezen en willen ze zich ook in de kijker spelen.

Concurrentie

Het worden nog twee spannende wedstrijden voor NAC, maar een ploeg als NAC hoort gewoon in de Eredivisie thuis. Persoon ziet dit ook wel gebeuren. Je staat drie punten voor en de concurrentie gaat ook geen zes punten pakken. Yureck ziet Twente niet winnen bij Vitesse en hij denkt dat Twente zondag is gedegradeerd. Dit zou betekenen dat de laatste wedstrijd voor NAC, uit bij Twente, een wedstrijd is die voor Twente nergens meer om gaat en NAC zo drie punten kan pakken in Enschede.

Ook ziet hij de bekerwinnaar Feyenoord wel winnen van Sparta. Voor Feyenoord is het seizoen ook gespeeld, maar gaan ze het niet op een akkoordje gooien. Sparta heeft daarentegen wel wat goed te maken, na de pak slaag van 0-7 thuis op het Kasteel eind vorig jaar. Voor Roda JC ziet Yureck  wel kansen tegen VVV, dus die zouden zomaar kunnen winnen.

Hopen op een feestje zondag

Het is dus zaak dat NAC een puntje pakt, of meer, om het niet op de laatste wedstrijd af te laten hangen. Hij hoopt dat de fans zondag een feestje kunnen vieren en we weer verzekerd zijn van een nieuw jaar op het hoogste niveau!

Meer over NAC

Dossier: NAC Breda

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden