Hertzberger voelt zich bestolen in Breda

Foto: ANP

Hij wilde er na afloop eigenlijk niet meer over praten in Breda, zó boos was hij. Hockeyer Jeroen Hertzberger voelde zich bij de Champions Trophy in het afsluitende groepsduel met India (1-1) bestolen door de arbitrage.

De 32-jarige aanvaller leek in de voorlaatste minuut Oranje naar de finale te schieten. Op last van de videoarbiter, die door de veldscheidsrechter zelf werd ingeschakeld na protesten van de Indiërs, werd het doelpunt geannuleerd. ,,Dit slaat werkelijk nergens op, wat een onzin zeg”, trachtte Hertzberger zijn woede nog enigszins netjes onder woorden te brengen.

Volgens de officiële lezing nam Nederland de vrije slag, die aan de spectaculaire goal van Hertzberger voorafging, niet op de juiste plek. Bovendien lag de bal niet stil. ,,Kom op zeg, als je hiervoor een ‘call’ aanvraagt, kun je na bijna elke vrije slag de videoarbiter wel inschakelen. Belachelijk gewoon.”

Aanvoerder Seve van Ass sprak van een ,,verschrikkelijke” beslissing van de arbitrage. ,,Ik vind dat je geen respect hebt voor het spel als je op zo’n moment in de wedstrijd om deze reden de videoscheids oproept. Maar ik baal ook heel erg van mezelf. Ik had in dit duel gewoon minimaal twee keer moeten scoren. We hadden de finale echt verdiend, vind ik.”

Ook bondscoach Max Caldas had geen begrip voor de arbitrale interventie. ,,India had het recht al verloren om de videoscheids in te zetten. En dan gaat de veldarbiter dat plotseling zelf doen. Hij ging kennelijk twijfelen, omdat de Indiërs verhaal kwamen halen. Dat vind ik niet correct. Maar goed, we moeten hiermee leven. We hebben voldoende kansen gehad om te winnen. Het was allemaal net-niet in deze wedstrijd.”

Hertzberger: ,,Zeg nu niet tegen mij dat we in dit duel niet goed genoeg waren. Je moet de ballen er zelf inleggen, hoor je altijd. Nou, dat hebben we toch gedaan? We hadden zondag gewoon in de finale moeten staan.”

Bron: ANP

 

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden