SPRINT GAAT LOS tijdens heerlijk Pinksterweekend

Dit weekend heeft onze vereniging zich óveral laten zien; bijna te veel om op te noemen…

Maar we gaan het toch proberen.

Atletiekland heeft dit weekend kunnen smullen van grootse prestaties! In Hengelo bij de AA Drink FBK Games, in Oordegem (B) bij de IFAM Outdoor, in Tilburg bij de T-Meeting en de NK Meerkamp voor AB-junioren/neo-senioren en ten slotte bij de Open Nederlandse Kampioenschappen Gehandicapten.

Aangepast sporten

Wheeler Stefan Groen behaalde 3 (!) medailles op de 100m, 200m, 400m. Stefan: “Met twee keer brons en één keer zilver ben ik achter wereldtoppers als Kenny van Weeghel en Mark Schuh geëindigd! Ik heb geen PR’s gereden en dus niet héél tevreden over mijn tijden, maar we hebben wel een hele nuttige en leuke dag gehad.”

Meer goede prestaties kwamen onder andere van Albert van der Mee (drie medailles – kogel speer discus), Bart Pijs (twee keer zilver – 100m 800m), Ingrid van Kranen (zilver – discus) en Laylani van der Wolf (brons – 400m). Maar zij waren niet de enige met medailles, want SPRINT nam er wel 18 (!) mee naar huis. Daar zijn we als vereniging ontzettend trots op! Bekijk alle uitslagen en medaillewinnaars: av-attila.nl/opennkgehandicapten

Wheeler en ‘SPRINTstagrammer’ van de week Luna Jansen won brons op de 800m:

Team SPRINTers bij Roparun

Zaterdagochtend – héél vroeg – vertrok de bus met het Team Sprinters Breda naar Parijs voor de Roparun 2015. Ze liepen dit weekend van de Franse hoofdstad naar Rotterdam met als doel: geld ophalen voor zorg voor mensen met kanker. Check dit artikel voor het hele verslag.

Nadine bereidt zich voor op Götzis

Nadine Broersen liep de 100mh mee tussen de wereldtop bij de AA Drink FBK Games in Hengelo. Het leverde geen PR op maar wél een beste seizoenstijd: 13.54 sec. Nadine: “Erg gaaf om in zo’n stadion te mogen lopen met super Nederlands publiek! Jammer van mijn blauwe knie maar tijd is prima. Ik ben helemaal klaar voor mijn eerste meerkamp dit seizoen in Götzis, aanstaande zaterdag en zondag!” site_ 150526_pinksterweekend_nadine credits foto: AA Drink FBK Games


NK Meerkamp Junioren

Tijdens de Nederlandse Kampioenschappen Meerkamp voor AB-junioren lieten de zusjes Van De Wiel zien in goede vorm te zijn! Anne miste op 5 punten het podium en Myke werd 6e, maar beide scoorden wel een ‘DIK PR’. Gefeliciteerd meiden! site_ 150526_pinksterweekend_annemyke  


2x een 400mh in 1 weekend door topper Marlieke Husslage

Marlieke Husslage liep twee 400mh wedstrijden in het Pinksterweekend. Zaterdag startte ze de bij de internationale IFAM Outdoor 2015 in Oordegem (B), resultaat: 1.02.75 min. Vervolgens kwam ze maandag weer in actie tijdens de T-Meeting in Tilburg, íets sneller: 1.02.41 min en een mooie 3e plaats.

site- 150526_pinksterweekend_Marlieke

foto Oordegem – credits: Erik van Leeuwen


En dan nog

Andere baanatleten die in actie kwamen in Tilburg: Daan Walder liep de 100m in 11,54sec – iets onder zijn PB. Twee SPRINT-hinkstapspringers in actie: Jelle van Kesteren springt 13.95 m en Tjebbe Kerstens 13.30 m. Moniek Jansen springt 3.40 m polshoog.


Michiel van Nispen is ook op dreef: hij won de Lelieloop 10k in Etten-Leur in een retesnelle tijd (33.53 min)!

site_ 150526_pinksterweekend_michiel

foto credits: Paul van Dongen – www.pavado.nl


En ondertussen werd er in Breda gewoon doorgetraind :)

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden