Sporten in de wijk weer van start

Foto: Breda Actief

De sportcoaches van Breda Actief organiseren vanaf deze maand verschillende sport- en spelactiviteiten in de wijken van Breda, tijdens ‘Sporten in de wijk’. Bredase basisschoolkinderen van groep 5 tot en met groep 8 hebben keuze uit tien verschillende activiteiten per week, waaraan zij gratis kunnen deelnemen.

‘Sporten in de wijk’ is in het leven geroepen om kinderen in Breda kennis te laten maken met verschillende sporten. Maar ook kinderen die al aan sport doen mogen deelnemen. Binnen het project leren kinderen niet alleen de spelregels en technieken van verschillende sporten kennen, maar werken ze ook aan hun sociale vaardigheden.

Mark de Brouwer, sportcoach van Breda Actief, zet zich al vijf jaar in voor Sporten in de wijk. “Het leuke aan Sporten in de wijk is dat kinderen met een blij gezicht naar huis gaan. Ze hebben echt genoten en dat vind ik fantastisch om te zien. Ouders zijn ook positief. Zij vertellen mij vaak dat hun kinderen zin hebben in de volgende sportles. Daarnaast vind ik het mooi dat je door middel van sporten verschillende kinderen kan samenbrengen. Sport verbindt verschillende culturen en nationaliteiten in de wijk!”

‘Sporten in de wijk’ kan van maandag tot en met donderdag in acht wijken van Breda. Deelname is gratis. Het activiteitenoverzicht van ‘Sporten in de wijk’ is te vinden via www.breda-actief.nl/sporten-in-de-wijk.

Altijd op de hoogte van het laatste Breda Nieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen