Jubileumeditie Singelloop met topatleten

Foto: Amgen Singelloop

Het 30e Singelloopparcous kent minder bochten dan vorig jaar. Voor nationale en internationale lopers biedt dit mogelijkheden. In 2014 kwamen de lopers al heel scherp binnen. Bij de mannen klokte de winnaar 1.00,11 uur en bij de vrouwen 1.08.40 uur. Deze tijden zijn niet voor iedereen weggelegd. Slechts een klein gezelschap van wereldatleten komen in de buurt van deze tijden.

Frans Jacobs, atletencoördinator bij de Bredase Singelloop is trots op de deelnemende topatleten. En dit terwijl velen al voorbereiden voor De Olympische Spelen volgend jaar. Zoals de favoriet Richard Mengich. Deze 26-jarige Keniaan wist vorig jaar de wereldtopper Geofrey Ronoh te kloppen in een bloedstollende Singelloopfinale op de kasseien. Mengich presteerde onlangs al om in Berlijn de halve marathon uit te lopen in 59.59 minuten. De verwachtingen zijn ook dat dit bij de jublileumeditie van de Singelloop ook gaat gebeuren. Michel Butter is een van loper die Nederland vertegenwoordigt.

Dameskampioenen aan de start

Bij de dames start de Nederlandse cross kampioene Ruth van de Meijden op de halve marathon. Kim Dillen, een dame die vaak een podiumplaats bemachtigd bij NK’s is ook van de partij. Maar vergeet niet de jonge generatie loopsters. Zoals de 24-jarige Jaimie van Lieshout en de momenteel in Nederland wonend 27-jarige Keniaan Elizeba Cherono. Elizeba won de Bredase halve marathon in 2011 met haar PR van 1.10.15 uur. Haar doel is om dit jaar in Breda onder 1.10 te duiken. De nummer twee van vorig jaar Lucy Macharia met een PR van 1.10.04 gaat haar niet makkelijk maken. Hanna Vandebussche en Karen van Proeyen lopen mee namens België. ‘De strijd om de snelste Bredase Singelloopatlete gaat tussen Ingrid Versteegh en Sabine van de Reijt.’ besluit Jacobs verwachtingsvol.

Lees meer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen