Drie debutanten tegen Kazachstan strijden voor laatste kans

Foto: Wikipedia

Het Nederlands elftal moet zaterdag vanaf 18.00 uur de kansen op deelname aan het EK levend houden tijdens een uitwedstrijd tegen Kazachstan. ,,We moeten winnen”, verwoordde bondscoach Danny Blind de benarde uitgangspositie van Oranje. ,,En dan maar hopen dat Turkije iets laat liggen in Tsjechië.”

Nederland kwalificeert zich alsnog voor de play-offs van het kwalificatietoernooi voor het EK in Frankrijk als het de komende twee interlands minimaal drie punten goedmaakt op Turkije. Oranje ontvangt dinsdag nog Tsjechië. Turkije treedt dan op als gastheer van IJsland.

Bredanaar Virgil van Dijk debuteert bij Oranje. Eerder werd hij al wel geselecteerd tegen Turkije. De oud-voetballer van o.a. Groningen en Celtic staat momenteel onder contract bij Southampton. Hij speelde voor het Nederlands team onder 19 en onder 21, maar nog niet eerder voor het grote oranje. Van Dijk werd geboren in Breda en speelde in de jeugd voor WDS ’19. Kenny Tete debuteert eveneens tegen Kazachstan. De speler van Ajax is de enige overgebleven rechtsback, na het wegvallen van de geschorste Gregory van der Wiel en geblesseerde Daryl Janmaat. El Ghazi is de derde debutant en krijgt de voorkeur boven Van Persie. Samen met Huntelaar (foto) en Depay speelt hij in de aanval.

Opstellingen

Kazachstan: Pokatilov; Maliy, Smakov, Engel, Suyumbayev; Logvinenko, Kuat, Konysbayev, Islamkhan, Dosmagambetov; Schetkin

Nederland: Krul; Tete, Bruma, Van Dijk, Riedewald; Wijnaldum, Blind, Sneijder; El Ghazi, Huntelaar, Memphis.

Programma

10-10-2015 20:45 Ijsland – Letland
10-10-2015 20:45 Tsjechië – Turkije
13-10-2015 20:45 Nederland – Tsjechie
13-10-2015 20:45 Letland – Kazachstan
13-10-2015 20:45 Turkije – Ijsland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden