Fun én topprestaties op derde Athletics Champs-wedstrijd pupillen

Zaterdag 6 juni vond in Oosterhout de derde wedstrijd plaats van het Athletics Champs-circuit in regio 13. In tegenstelling tot de eerdere wedstrijden van dit zomerseizoen was het gelukkig een zonnige dag.

Met maar liefst 74 SPRINT pupillen vormden we 47% van het deelnemersveld, en omdat dit al de derde Athletics Champs wedstrijd was, was iedereen meer ervaren in de verschillende onderdelen, wat ervoor zorgde dat het persoonlijke records regende bij alle deelnemers! Iedereen heeft een leuke dag gehad en super gepresteerd.

Athletics Champs - 6 juni - 3

Enkele bijzondere prestaties bij de C-pupillen waren van Roza Willemen en Dirk Lorkeers. Roza liep een geweldige 1050 meter in 4 minuten en 6,5 seconden over 40 meter sprint. Dirk presteerde op alle onderdelen heel goed en hij eindigde met ruim 100 punten meer dan de nummer twee bij de C-pupillen, en was daarmee zelfs de beste van het gecombineerde B-, C- en minipupillen klassement.

Bij de B-pupillen blonken Daantje Janssens en Luuk Pelkmans uit. Daantje sprintte in 6,6 seconden naar de beste prestatie bij de B-pupillen meisjes en Luuk wierp de vortexbal 30 meter ver en was daarmee ruim de beste van het B-, C- en minipupillen klassement.

Athletics Champs - 6 juni - 2

De A-pupillen meisjes gingen voor de tweede keer polsstokverspringen en haalden allemaal een PR. Femke Dam sprong zelfs 4,35 meter ver en sprong daarmee het verste van alle A-pupillen meisjes. Bij het hoogspringen was Nine Fransen het beste meisje met een hoogte van 1 meter 30. Ook de eerstejaars meisjes hadden een topdag bij het hoogspringen en maar liefst 3 van hen sprongen 1 meter 20 hoog.

Tweedejaars A-pupillen jongens Tim Pelkmans en Jeremie Coste verbaasden iedereen met hun vortexbalwerpen. Beiden wierpen 43 meter ver en wierpen daarmee verder dan het meetlint lang was! Bij de eerstejaars A-pupillen jongens was Tobias de Priëlle de beste van de dag, en opvallend was de 7,10 meter die hij stootte bij het kogelstoten.

Het was kortom een hele leuke en mooie dag met superprestaties van iedereen, en bij deze bedanken we ook alle ouders die geholpen hebben!

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden