Sterk en getalenteerd deelnemersveld bij NK Junioren

Eind juni ontdekt Nederland wellicht een nieuwe Dafne Schippers. Atletiekvereniging SPRINT uit Breda is op 26, 27 en 28 juni gastheer van de Nederlands Kampioenschappen Atletiek voor Junioren.

NKJ2015_persfoto_MartinHogeboomPhotography

[foto: Martin Hogeboom]

Dit jaar een kampioenschap met een bijzonder sterk en getalenteerd deelnemersveld. Bijna 1000 Nederlandse topatleten in de leeftijd van 14 tot 19 jaar strijden om de Nederlandse titels. Ook zijn er tickets voor de EK junioren te verdienen. De EJK zal dit jaar in Eskilstuna (Zweden) plaatsvinden.

Het regent limieten in enorm sterke lichting MiLa atleten

Grete Koens (Bondscoach Middellange afstand):

‘Ik heb mijn handen vol aan al die MiLa limieten. Het niveau is erg hoog. Onze junioren staan hoog in de Europese ranglijsten. Er is een stijgende lijn welke vanaf seizoen 2012-2013 stevig is ingezet. Ik ben in die zin niet verrast, ik zag die limietenbrij al aankomen.

Willem van de Worp (Programmamanager Topatletiek):
Op de andere disciplines is het talent even groot als de afgelopen jaren. Dit is zeer positief, aangezien juist vanuit deze jaren een aantal zeer sterke atleten zijn gekomen: Dafne Schippers, Jamile Samuel, Nadine Broersen, Nadine Visser, Pieter Braun, Maureen Koster, Jip Vastenburg en Sifan Hassan.’ Zit er deze editie weer een nieuwe Dafne Schippers tussen? Dat weten we niet, maar we weten wel dat deze lichting opnieuw enorm sterk is met mooie verwachtingen voor de toekomst.

Ook de organisatie is in topvorm

De NK Atletiek voor Junioren is een groot sportief evenement. Er worden in het laatste weekend van juni dan ook zo’n 3.000 bezoekers verwacht. Om alles in goede banen te leiden is het Organisatiecomité druk bezig met de voorbereidingen. Het belooft een mooi evenement te worden, want de organisatie toont veel kracht in aanloop naar dit evenement.
Paul Alberts (voorzitter atletiekvereniging SPRINT): ‘Geweldig, dat we als SPRINT na de NKJ in 2012 weer het vertrouwen van de Atletiekunie hebben gekregen om zowel in 2015 als in 2016 de meest complexe atletiekwedstrijd op nationaal niveau te mogen organiseren. Er staat een jonge en enthousiaste organisatie waar ik alle vertrouwen in heb. Het belooft een prachtige editie te worden.’

Alles in het belang van de atleet

‘Alles in het belang van de atleet’, zegt Kay Schaafsma, voorzitter van het organisatiecomité, ‘als organisatie wil je ervoor zorgen dat de atleet zich prettig voelt op zo’n toernooi, en dat hij of zij het beste uit zichzelf kan halen’. Hiermee doelt hij niet alleen op het belang van een goede wedstrijdorganisatie. ‘Uiteraard streven we naar een strak en soepel verloop van de wedstrijd, maar daarnaast streven we ook naar positiviteit en enthousiasme bij atleten. Een goede sfeer op zo’n evenement is zo ontzettend belangrijk.’

Marketing naar een next level

Mara Evers, verantwoordelijk voor marketing & communicatie: ‘We willen de atleten inspireren met de bikkelharde sportmentaliteit van de atletiek. Zweten, hard werken, maar zeker ook lol hebben. Dat alles om te bereiken waar het om draait: sneller, verder, hoger. De doelgroep wordt naar aanloop van het evenement geprikkeld met stoere quotes en motiverende beelden.’ Er wordt bij SPRINT veel geëxperimenteerd met social media. Tijdens het evenement zal via Periscope live worden uitgezonden en leggen ‘razende reporters’ de atleten via Snapchat op de gevoelige plaat. ‘Dit naast onze ‘normale’ kanalen Twitter, Facebook en Instagram’, voegt Mara er aan toe.

Een NKJ-SPRINTER!

Komende editie van de SPRINTER staat geheel in het teken van de NK Junioren. Een heuze NKJ-editie dus. Er worden extra oplages gedrukt welke tijdens het evenement ook aan atleten en bezoekers wordt uitgedeeld. Het ‘NKJ-magazine’ staat bomvol met interviews, tips & tricks en allerlei NKJunioren feitjes en weetjes. Binnenkort op je deurmat dus!

Onze eigen SPRINT-atleten

SPRINT wordt natuurlijk vertegenwoordigd door een aantal eigen talenten. Zoals je ziet staan Anne & Myke van de Wiel en Nele van den Broek als ‘shining stars’ op onze poster, maar er doen natuurlijk nog meer junioren mee van SPRINT! Hieronder een aantal. We wensen ALLE atleten natuurlijk veel succes, maar die van SPRINT een klein beetje meer ;).
Tot 26-27-28 juni!!

IMG_3272

Bron: AV Sprint (zie website) | Altijd op de hoogte van het laatste Bredase sportnieuws? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief en volg ons via Facebook en Twitter.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden