Praktijkschool Breda: Een kansrijke toekomst

Foto: ROC West Brabant

Op donderdag 14 februari 2019 vindt de Open Dag van Praktijkschool Breda plaats. Op deze dag opent de school de deuren voor leerlingen uit groep 7 en 8 van basisscholen in Breda en verder alle belangstellenden. Stap binnen tijdens de Open Dag, ervaar de prettige sfeer en leer de school beter kennen.

Praktijkonderwijs is een vorm van voortgezet onderwijs bestemd voor leerlingen met een leerachterstand. De leerlingen binnen het praktijkonderwijs zijn jongeren van 12 tot maximaal 18 jaar. De theorie in het vmbo is voor deze leerlingen te moeilijk. De school besteedt daarom vooral aandacht aan praktische vakken, vaardigheden, persoonlijkheidsvorming, aanleren van sociale vaardigheden, aanleren van praktische vaardigheden en het voorbereiden op het functioneren op de arbeidsmarkt.

Kansrijke toekomst

Praktijkschool Breda wil voor alle leerlingen een kansrijke toekomst creëren door krachten te bundelen, zodat zij optimaal kunnen groeien. Hierdoor kunnen leerlingen na het doorlopen van de school zelfstandig en volwaardig participeren in de maatschappij. Ze zijn in staat zelfstandig te werken, te wonen, hun vrije tijd zinvol te besteden en burger te zijn. Om dit te kunnen moeten leerlingen een aantal algemene competenties ontwikkelen en daarnaast een aantal specifieke competenties, gerelateerd aan het beroep dat bij hen past. Praktijkschool Breda gaat daarbij uit van de individuele mogelijkheden en talenten van leerlingen.

Sectoren en leerjaren werken samen in kringloopwinkel ‘De Kleine Vince’

Verschillende sectoren en leerjaren komen door dit creatieve initiatief bij elkaar. De leerlingen van de sector Dienstverlening draaien de winkel waar leerlingen uit de sector Techniek zich bezig houden met het repareren en opknappen van binnengekomen goederen. De sector Zorg en Welzijn wast en strijkt de ingeleverde kleding en de sector Groen zorgt mede voor de aankleding in de winkel. Tijdens schooltijd werken de leerlingen dus in en voor de winkel. Hierbij is altijd een docent aanwezig om hen te begeleiden.

Ben je benieuwd naar Praktijkschool Breda? Kom tijdens de Open Dag op donderdag 14 februari 2019 van 16:00 – 20:00 uur kennismaken en ontdek alle mogelijkheden die Praktijkschool Breda te bieden heeft.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden