De eerste veranderingen

Dank jullie wel voor alle reacties op de vorige blog. Echt heel erg gaaf om te lezen en het helpt mij ook om nog gemotiveerder door te gaan.

Het is alweer tijd voor de derde blog. Dit keer ga ik het hebben over wat er al veranderd is sinds onze Kick-off op 7 oktober. Nou, daar hoef ik niet lang over na te denken, want ik hoor het gewoon in mijn omgeving.

Van buiten

De meest gehoorde uitspraak van de afgelopen week is: “Ik zie het aan je gezicht!”. Blijkbaar is het daar duidelijk te zien dat ik nu zo’n 4 kilo kwijt ben. Daar ben ik ongelooflijk trots op. Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik liever 4 kilo op mijn kont (sorry, bips) was kwijt geraakt, maar daar heb je helaas geen invloed op . Ook zit mijn broek al wat comfortabeler, omdat mijn buik wat strakker wordt. Gelukkig dat al dat sporten ook zo zijn vruchten afwerpt.

Mijn conditie is ook aan het verbeteren. Ik ren wat makkelijker de trap op en ik kan de trainingen beter volhouden. (Eigenlijk moet ik dit nu niet opschrijven, want dat betekent dat ik de volgende keer weer harder en zwaarder mag trainen .) Ook geweldig dat je deze ervaring al na een paar weken hebt. Ik had gedacht dat dat langer zou duren.

Avond training in Oosterhout
foto’s: Michael Blom

Van binnen

De grootste verandering tot nu toe is echter van heel andere aard. Wat ik niet had verwacht, is dat ik sporten leuk ga vinden. Eigenlijk vind ik het zelfs vreemd om dat nu op te schrijven, maar het is echt zo. Ik ben nog niet 1x met tegenzin naar de groepstraining gegaan en ook thuis lukt het me heel goed om te trainen. Zelfs een extra rondje lopen met de hond is geen probleem. Dat effect had ik totaal niet verwacht. Ik ben helemaal niet zo’n sporter (dacht ik altijd). Wellicht dat ik hier over een aantal weken totaal anders over denk, maar voorlopig geniet ik van mijn nieuwe lifestyle.

Fijn gevoel

Door alle positieve veranderingen voel ik mij een fijner mens. Ondanks dat de druk in mijn weekschema behoorlijk is toegenomen, voelt dat niet zo. De sportochtenden voelen als een fijn begin van de dag en dat effect gaat de hele dag door. Ik ben er blij mee.

Wat vinden jullie dat er bij mij is veranderd? Ik ben benieuwd. Laat het mij weten.

Tot volgende week!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen