Cindy’s favoriete recept

Foto: Cindy Roelandt

Vrijdag komen een aantal mede-afvalracers en tevens bloggers bij mij thuis eten. Daar heb ik heel veel zin in. Nu kun je je wel voorstellen dat ik mijn uiterste best ga doen om een lekker, gezond én verantwoord diner op tafel te zetten.

Sterker nog, ik informeer mijn tafelgasten van tevoren over wat we gaan eten, zodat ze er in hun planning rekening mee kunnen houden. Dat zou ik anders nooit doen, maar ja, we zijn nu eenmaal heel serieus met z’n allen bezig. En daar hoort ook een stukje foodplanning bij. Dus als het goed is, kunnen ze mij straks niks verwijten. Geintje natuurlijk, want het gezelschap en de ondersteuning van elkaar is hier veel belangrijker. En die steun is er zeker.

Samen sta je sterker

Wat ik echt in de loop van dit proces heb onderschat is dat onderlinge steun, fijne reacties en wat hulp van buitenaf met je kan doen. Daar waar ik in het verleden altijd “alleen” of samen met mijn man afviel, ben ik nu met een hele groep bezig. In de volgende blog ga ik daar wat meer over vertellen. Ook het bloggen en de reacties die daarop volgen helpen enorm. Dat kan ik echt iedereen aanraden. Mocht je ooit serieus die knop om willen zetten, maak het wereldkundig! Hoe eng je dat misschien ook vindt.

 

De lijn naar beneden

Want niet elke dag verloopt even soepel. Ik baal er soms van dat die weegschaal blijft hangen en schommelen. En dan wil mijn humeur ook wel eens mee schommelen. Gelukkig krijg ik dan weer positief commentaar uit mijn omgeving. Mensen zien al duidelijk verschil. En dat kan kloppen. Mijn kledingmaat en mijn vetpercentage gaan namelijk wel gestaag naar beneden. Daar houd ik mij dan ook maar aan vast.

Favoriet gerecht

Zoals ik aangaf, komt vrijdag een deel van de Afvalracers op bezoek. Ik ga dan één van mijn favoriete gerechten als voorgerecht maken. Ik ben namelijk dol op vis en mijn favoriete vissoort is tonijn. Helaas kan ik niet altijd goede verse tonijn vinden en dan maak ik dit gerecht met zalm. Verder vind ik het ook belangrijk dat ik niet met een hele waslijst aan ingrediënten moet werken en dat het snel klaar is. Ik vind het helemaal niks als er gasten zijn en ik moet nog een uur in de keuken staan. Op basis van deze voorwaarden werk ik heel graag met de recepten van de Vlaamse Pascale Naessens. Snel, simpel, puur en ongelooflijk lekker. Tenminste, dat vind ik dan hè.

Dit voor- of hoofdgerecht is ook super simpel en je hebt het volgende nodig voor 2 personen:

100g Rauwe tonijn of zalm -> Let op de versheid, want je gaat dit rauw eten. Voor een hoofdgerecht neem je uiteraard meer.

Pijnboompitjes

Zout (fleur de sel of Himalaya zout)

Zwarte peper

Olijfolie, extra virgine

Balsamico azijn

Van elke stap heb ik een foto gemaakt. Je zult zien dat het zo klaar is en heerlijk smaakt. Geniet ervan en je zult vast via facebook kunnen zien wat mijn gasten er van vinden. Je kunt er ook Edamame boontjes bij serveren met wat peper of een wakamé salade (zeewier).

  1. Snijd de vis in mooie vierkante plakjes als je er een voorgerecht van maakt. Je kunt ook één grote plak als hoofdgerecht serveren;

 

2. Rooster de pijnboompitjes kort in een pan of de oven tot ze verkleuren. (15 minuten op 180 graden)

 

3. Stamp de pitjes met een vijzel en voeg er een klein scheutje olie aan toe, samen met het zout, de peper en een scheutje balsamico azijn.

 

De pitjes hoeven niet allemaal gestampt te worden, laat er gerust een aantal heel.

 

Dresseer dit mengsel over de plakjes of maak er een soort korst van pitjes van.

Klaar! Eet smakelijk.

Tot de volgende keer weer. groetjes Cindy

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen