Sporten doe je niet alleen – deel 2: de personal trainer

Foto: Eric de Jong

Vorige week heb ik mijn medesporters aan je voorgesteld. Uiteraard zijn zij naast mijn familie en vrienden niet de enige mensen die mij gemotiveerd houden. Een van de belangrijkste mensen in dit traject is de trainer en in mijn geval is dat Eric de Jong, eigenaar van Enforce.

Eric als trainer

Nog voor mijn daadwerkelijke start bij de Afvalrace wist ik al dat Eric mijn trainer zou zijn. Soms weet je dat gewoon, vraag me niet waarom. Hij merkte een bepaalde commitment bij mij (ja, ik wilde echt stoppen met stoppen) en ik ben ondernemer, net als hij. Zijn manier van trainen en coachen spreekt mij aan. Gewoon lekker direct, zonder er omheen te draaien en af en toe duwt hij mij net even naar de rand. Ik bedoel dan: op het moment dat ik denk dat ik niet meer verder kan, zegt hij gewoon dat dat wel kan. Dat klopt en dat werkt voor mij. Ik zet niet voor niets grote stappen. Ik zie elke week dat ik net weer wat meer kan. Dat doet wonderen voor mijn lijf en mijn gewicht en ook voor mijn zelfvertrouwen op lichamelijk gebied. Als ik zie wat ik nu sportief gezien allemaal al kan na 7 weken… Het is overigens niet alleen maar geweldig hoor. Af en toe zit ik bij die rand van mijn kunnen en heb ik helemaal geen zin om nóg verder te gaan. Gelukkig is er altijd een moment voor een grapje of flauwekul, zodat ik mijn tegenzin in een flauwe of sarcastische opmerking kan stoppen en weer verder ga.

 

Van ondernemer tot ondernemer

Eric gebruikt sport als een metafoor. Een metafoor voor het bouwen aan je inner stance (je houding) en dat werkt niet alleen in je privé leven door, maar ook in je zakelijke leven. Als NLP trainer weet ik dat dat zo werkt en nu voel ik dat ook. Dat is het grote verschil. Een fitter lijf en leven zorgen ervoor dat je ook in de zakelijke context krachtiger staat en werkt. En dan is dit nog maar het begin. 

 

Eric als mens

Wat ik over het algemeen fijn vind, is het “practice what you preach” principe. Ik vind het belangrijk dat als je een boodschap aan iemand meegeeft, dat je daar zelf ook achter staat en het uitdraagt. Eric heeft een jong gezin en is getrouwd met Cassandra. Hij maakt bewust tijd voor zijn gezin, ondanks zijn drukke werk en dat vind ik heel mooi van hem. Daarnaast groeit zijn gezonde onderneming mede door zijn eigen inner stance. Hij leeft daarmee volgens de principes van Enforce en dat kan ik alleen maar waarderen.

Kortom: Ik ben heel blij met Eric als trainer, als mede ondernemer en als mens. Ik leer ontzettend veel van hem. Ook als het even niet mee zit. Eric, dank je voor al je hulp tot nu toe. We zijn nog lang niet klaar maar het gaat lukken! 

Aan de lezer: Maak er weer wat van en tot volgende week.

Groetjes Cindy

 

Ps. Na een paar weken qua gewicht stil te hebben gestaan, ben ik blij met mijn gewichtsafname van bijna anderhalve kilo deze week! Vertrouwen houden beloont.

 

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen