Fase 2: weer een stapje verder naar de nieuwe Cindy

Foto: Cindy Roelandt

Vandaag start fase 2! De frequentie van mijn sportactiviteiten en mijn voedingspatroon blijven hetzelfde. Er komt wel een sportdoel bij: Ik wil graag 5 km onafgebroken kunnen hardlopen aan het einde van fase 2, oftewel 8 februari 2018. Ik ga ervoor! Ik zou zeggen, doe met mij mee. Wie weet rennen we dat samen in februari.

 

Fase 2: doelen

Als je iets wilt bereiken in je leven of in je werk is het efficiënt om met doelen te werken. Iets wat ik ook in mijn werk als business coach dagelijks toepas. Een doel geeft richting aan wat je moet doen, maar je moet nog steeds een pad uitstippelen. En dat is mijn volgende te beantwoorden vraag.

In de afgelopen fase heb ik vooral geleerd wat voor mij werkt en wat niet en die lessen neem ik nu mee in fase 2. Ik ben er achter gekomen dat ik vooral keuzes moet maken in mijn voeding. Als ik een cappuccino met volle melk drink, dan ga ik niet ’s middags nog een handje noten eten bijvoorbeeld. En met wijn drinken neem ik nu 1 glas in het weekend. Niet én door de week én meerdere in het weekend. En zo zijn er wel meer voorbeelden te noemen.

Ook qua sporten maak ik andere keuzes. Ik volg in ieder geval op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend een groepstraining of personal training. Ik plan daar mijn werk en andere zaken omheen. Dat lukt niet als ik zelf bijvoorbeeld een zakelijke training moet geven, wat in de maanden januari en februari bij mij veel gaat voorkomen. Dan kies ik er voor om op andere dagen te sporten. Die 3 trainingen (in de ochtend) blijven altijd staan. En deze combineer ik met 2x in de week hardlopen volgens een hardloopschema.

Nu ik weet dat deze keuzes mij helpen, volg ik ze om mijn doel te bereiken. Fase 2 levert ongetwijfeld weer nieuwe keuze momenten op.

Geïnspireerd door de blog van Cindy? Vanaf 1 januari 2018 kun je alsnog meedoen aan het laatste traject van de Afvalrace. Meld je nu aan via www.deafvalrace.nl, voor de afvalrace deel 2!

Fase 2: de komende periode

Binnenkort staan Kerst en Oud en nieuw voor de deur. Een heerlijke tijd om samen met mijn gezin te genieten en daar hoorde (mijn oude) bourgondische levensstijl bij. Ik had gezelligheid namelijk aan eten gekoppeld en die koppeling is nu grotendeels weg. Ik heb het namelijk ook gezellig zonder al dat eten en drinken. Toch zal het niet altijd makkelijk zijn. Ik merk ook dat ik bijvoorbeeld moeite heb om voldoende water te drinken. Als het buiten koud is, gaat die waterfles minder makkelijk leeg. Het voorjaar is nog lang niet in zicht, dus ook hier moet ik keuzes maken om toch aan mijn gezonde eten en waterinname te komen.

Het helpt enorm dat iedereen in mijn omgeving weet waar ik mee bezig ben. En dat kan ik iedereen die aan het afvallen is of gaat beginnen, van harte aanbevelen: breng je omgeving op de hoogte. Je hoeft je niet bezwaard te voelen als je nee zegt. Ik als (voormalig) people pleaser had nogal de neiging om toch ja te zeggen. Uiteindelijk valt het allemaal mee. Mijn omgeving weet dat als ik al die lekkere dingen afsla dat het voor mijn grote doel is. Ik voel me ook steeds minder bezwaard. Liefde zit niet in eten, dat zit echt wel in andere dingen .

 

na 2 maanden

Fase 2 tot slot

Samengevat kan ik zeggen dat ik doorga met het ritme waar ik mij nu in bevind. Ik ga verder met mijn hardloopschema om die 5 km te halen over 2 maanden. En wie weet ben ik al wel ergens in de buurt van die 80 kilo. Heb jij nog tips voor mij in fase 2 of hoe je het zelf aanpakt? Ik ben benieuwd.

Groetjes Cindy

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen