De tip van trainer Eric

Workout level 2 op vrijdag
Foto: Wendy Wiebenga

Deze week kom ik niet alleen aan het woord, maar ook mijn trainer Eric. Hij heeft nog een goede tip voor alle mensen die hun jaar fit en gezond willen starten of wellicht al gestart zijn.

Nieuwe ontdekkingen

Ik heb in de afgelopen twee weken twee nieuwe ontdekkingen gedaan. Je weet inmiddels dat ik erg lekker in mijn vel zit en dat ik me heel fit voel. Dat gevoel blijft. Daarnaast zijn er ook behoorlijk wat centimeters van mijn middel en de kilo’s gaan er gestaag af (erg langzaam maar het is niet anders). Van buitenstaanders krijg ik meestal te horen dat ik een smal koppie begin te krijgen (leuk) en een platte buik (hoera!). Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik geluk heb dat mijn buik inderdaad altijd meewerkt bij gewichtsverlies. En dat zijn ook zaken die ik zie.

De onderdelen die zelden meewerken tijdens een gewichtsverlies traject zijn mijn heupen en bovenbenen. Helaas. Blijkbaar ben ik genetisch geprogrammeerd dat daar alle vet het langste blijft zitten. Maar wat schetst mijn verbazing: mijn broeken zitten met name losser rond mijn heupen. Zelfs de lastige plekken van mijn lijf laten nu een smallere en strakkere versie zien. Daar ben ik erg blij mee. En daarom kan ik nu weer voor het eerst een oude spijkerbroek aan.

Een andere ontdekking deed de kapster. Blijkbaar heb ik opeens heel veel nieuw haar. Ik had het nog niet gezien, mede door mijn lange haar, maar mijn hoofd heeft allemaal nieuwe sprietjes. Een van de effecten van goed voor jezelf zorgen en gezond eten.  

 

Vrijdag workout groepstraining

Behaalde resultaten

Vandaag had ik het tijdens mijn coaching sessie met Eric over resultaten behalen. Ik ben vrij ambitieus ingesteld. Als ik merk dat iets me redelijk tot goed afgaat, dan wil ik daar graag de beste in zijn. Dat helpt mij vooruit, omdat ik dan net een tandje bijzet, maar kan ook frustrerend werken. Ook al behaal ik op dat moment mijn gestelde doel niet, ik heb wel al een mooi resultaat behaald. En dat zie ik soms niet. Daar mag ik wel meer aan werken. Als je lat hoog ligt, dan kan het zijn dat je het gestelde doel niet haalt, maar wel verder bent gekomen dan je had verwacht. En dat alleen al is enorme winst. Een mooie wijsheid die ik zeker ter harte ga nemen, ook al vind ik dat nog niet zo makkelijk.

Tip van trainer Eric

Tot slot heeft Eric nog een tip voor je. Heel veel succes deze week, dank voor alle super positieve reacties weer en tot de volgende blog.

Groetjes Cindy

Cindy wordt begeleid door Eric de Jong van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden