Martijn’s zelfbeeld voor de Afvalrace en nu

Foto:

Voordat ik begon met de Afvalrace was ik wel bezig met sporten, maar alleen op momenten dat het uitkwam en niet resultaat gericht.

Om over mijn voeding en drink gedrag maar te zwijgen. Ik at en dronk alles zonder er bij na te denken.
Natuurlijk wist ik wel dat er een hoop dingen niet goed waren, maar dat interesseerde mij op dat moment niet.
Terwijl je niet lekker in je vel zit en er mensen zijn die tegen je zeggen dat je te dik bent etc. ga je toch gewoon door met je levensstijl waar je je op dat moment denkt prettig bij te voelen.
Maar dit was natuurlijk alleen maar schone schijn, want diep van binnen weet je dat je niet goed bezig bent.

Op een gegeven moment kom je op een punt dat je moet gaan doorpakken en je dagelijkse patroon moet gaan doorbreken en veranderen.
Dit moment is voor mij geweest dat ik op de camping liep en een kind tegen zijn vader over mij zei: Kijk papa, die meneer daar heeft wel een dikke buik. Nou ik kon wel janken en door de grond zakken, zo erg raakte dit me.

Ik dacht; nu moet er echt iets gaan gebeuren, en heb me ingeschreven voor de Afvalrace.
Nu vier maanden verder is mijn leven 180 graden gedraaid.

Ik ben nu heel bewust bezig met wat wel en niet goed voor mij is.
Dagelijks houd ik bij via de app (mijn fitnesspall) wat ik binnen krijg.
Ik maak hele bewuste keuzes in mijn voedingspatroon. Zo eet ik wel wat ik lekker vind, ondervind ik nooit een hongergevoel en het allerbelangrijkste is dat ik geen snaaier meer ben. Als ik al iets snoep, gaat dat nu met mate. Vroeger ging de zak gewoon steevast leeg.

Doordat ik ook plichtsgetrouw mijn work-outs blijf doen en goed luister naar mijn personal trainers val ik nog steeds af en word ik zichtbaar fitter.
Dit heeft mij al vele voordelen opgeleverd. Ik ben energieker, alerter, fitter, ervaar minder stress en het belangrijkste is dat ik weer een betere invulling geef aan mijn gezinsleven.

Kortom: Ik ben er nog niet, maar deze reis die de Afvalrace heet en de weg naar Martijn 2.0, heeft mij al zoveel moois gegeven. Ik ben ervan overtuigd dat er nog veel meer in het vat zit.

Ben je nieuwsgierig geworden na het lezen van mijn blog en denk je; “Dit is voor mij ook het moment om de cirkel te doorbreken en mijn leven een andere gezondere wending te geven”, schroom dan niet om me een keer aan te spreken of een berichtje te sturen.

Tot volgende week weer!

Martijn wordt begeleid door Mandy Glaudemans van ENFORCE en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners. De Afvalrace West-Brabant is te volgen via Facebook en nieuwsbrief.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen