Afvallen mentaal zwaar voor Barbara

Hallo allemaal, ik heb nu net de derde week van de afvalrace achter de rug. Het begon wat stroef in de eerste week, maar ik was een paar ons afgevallen! In week 2 ineens ruim twee kilo, Bam! Dat doet je echt goed! Afgelopen vrijdag ook nog even op de weegschaal bij Jochen gestaan en jawel… Er was weer iets vanaf.

Je zou zeggen dat je jezelf daardoor enorm beter gaat voelen, want die cijfers op de weegschaal dalen. Dat is ook wel zo, maar toch zit er ook nog een andere kant aan mijn verhaal. Ik ben tegelijkertijd aan het afbouwen met mijn medicijnen en dat valt me best zwaar. Sporten betekent voor mij niet alleen een gezonde levensstijl en afvallen zoals ik al eerder bekend maakte in mijn andere blog. Weer goed in mijn vel zitten en verder kunnen gaan zonder die stomme pilletjes, waardoor ik me beter zou moeten voelen! Dat zal zijn tijd nodig hebben  en oh wat ben ik ongeduldig…

Omgeving ook gewend

Mijn omgeving begint nu langzaam te wennen aan mijn situatie. Manlief zorgt ervoor dat ik iedere donderdagavond lekker kan gaan sporten door voor onze zoon te zorgen. Omdat Daniel een koeriersbedrijf heeft was dit vaak lastig en zeker niet vanzelfsprekend. Hij klaagt ook niet over het avondeten,want dat is namelijk nu ZONDER zakjes en zoonlief smult ook goed mee. Haha.

Vanavond waren we op visite bij mijn ouders en mijn moeder wilde apfelstrudel maken. “Oh nee”, zei ze “dat mag jij natuurlijk niet!” Hihi… Dat vind ik lief. Maar ook heb ik nog zat mensen om me heen die het toch maar raar vinden en krijg ik opmerkingen zoals ‘maar zo dik ben je toch niet?’ en ‘Je hebt een hartstikke knap koppie?!’ en ‘Er zijn zoveel meiden met maat 40!’ Tsjaa.. Maar daar ben ik niet tevreden mee!

Zware trainingen

De trainingen van Jochen zijn leuk en afwisselend maar oh zo killing. Hij verzint iedere week wel weer iets anders waardoor ik gesloopt maar voldaan naar huis ga. Vorige week heb ik echt even 10 minuten in de auto bij moeten komen. Wooowww wat was dat heftig! Ik hoop ooit weer de draad op te kunnen pakken door toch iets met dans erbij te kunnen doen. Ik heb namelijk acht jaar gedanst, maar moest plotseling stoppen vanwege mijn knie. Alhoewel ik nu het sporten op muziek ook steeds leuker begin te vinden!

See you next time!

Barbara wordt begeleid door Jochen Kronenberg van Fit & Strong Coaching en dit wordt mede mogelijk gemaakt door een aantal sportieve partners.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden