Pubcrawl tijdens RHD is een traditie voor iedereen

Zaterdag overdag was het goed vertoeven in het Kasteelplein met diverse foodtrucks en optredens van diverse artiesten. En laten we de zon niet vergeten; deze scheen goed door heel de dag. En als de avond nadert staat iets anders op de programma: de pubcrawl. Bekend en berucht door vele verhalen van voorgaande jaren. Elk jaar trekt dit event meer en meer deelnemers.

Was vorig jaar al een recordaantal gevestigd met 400 deelnemers, dit jaar gingen we een stapje hoger. Met de teller op 500 deelnemers was de binnenstad goed rood gekleurd. Zie het verslag van vorig jaar.

Nadat de hemel ons zegende met een heuse hoosbui, konden de meeste groepen vertrekken. De pubcrawl leaders kregen een lijst met deelnemers en pubs mee. Na het bezoek van het eerste pub klopt de lijst al niet meer. Sommige blijven, anderen gaan mee. Maar dat is ook niet belangrijk, plezier hebben daarentegen wel. Bij elke deelnemende pub krijg je een stempel op stempelkaart. Met 13 pubs leek het niet mogelijk om de kaart vol te krijgen. Een uitdaging die sommigen aangingen en ook volbrachten.

Opzet

Met de ervaring van vorig jaar heeft het pubcrawl team dit jaar een goed programma in elkaar gedraaid. De verscheidenheid in pubs was mooi divers en de leuke acties zorgden voor nog meer lol. Zo verzorgde de Bruine Pij voor bitterballen. Na enkele bedenkingen gingen deze, vooral bij de buitenlandse bezoekers er goed in. Mad Molly’s had een leuke kraskaartactie met leuke prijzen. En de Venise Bar bracht op hun unieke manier shots rond voor iedereen.

Afterparties

Dit jaar waren er twee afterparties. De afterparty van de pubcrawl eindigde in Aan Boord naast de Kapitein. Hier vond ook de kick-off party van vrijdag plaats, dus was makkelijk voor iedereen te vinden. Dat de stemming goed in zat hoef ik niet te vermelden. De deelnemers trokken overal aandacht en waren graag geziene gasten, waar dan ook. Flamingoos was de place to be voor de after party om het festival af te sluiten. En daar werd goed gehoor aangegeven. En toegegeven, ik heb geen enkele weerklank gehoord. Iedereen had een geweldige tijd en er is geen betere manier om vriendschappen te smeden met bier en muziek en vooral veel lol.

Toch kan ik het niet laten om ook dit toe te voegen. Het festival is en was een groot succes. Mensen van heinde en ver komen hier voor een reden. Vieren dat ze rood haar hebben. De bezoekers hebben Breda in hun hart gesloten en sommigen weten de weg beter dan de inwoners zelf. Met het bericht van afgelopen zaterdag betekent dat het een einde komt aan dit mooie traditie. Volgend jaar is er sowieso geen RedHead Days. Een gemis volgens velen. Wie weet is dit een boze droom en word ik wakker om net op tijd in te schrijven voor de pubcrawl.

Reacties

Cookieinstellingen