Breda loopt uit voor lokaal talent op Parkies

Het weer was minder dan voorspeld, maar dat belette mensen niet om toch naar het Valkenberg af te zakken met een drankje en een hapje om lokaal talent uit Breda te aanschouwen tijdens Parkies Pop dinsdagavond.

Het podium van de voorlaatste Palm Parkies was gereserveerd voor Serenader en Skippabeat oftewel melodieuze poprock versus vrolijke ska. Rond een uur of acht was het nog niet heel erg druk, een half uur later was dat al anders.

Onwennig begin

Zodra de eerste tonen van Senerander door het park klonken, was de toon gezet. Mensen liepen voorzichtig naar het podium, maar afgeladen vol was het daar niet. Lag het toch aan het weer? Waren mensen nog niet klaar met picknicken? Of kwam de band niet helemaal overtuigend over? Het is nogal wat als je ineens voor een heel park moet spelen. Ons konden ze niet helemaal bekoren. Jammer, want echt vals klonk het niet eens. Laten we het voor het gemak onwennig noemen.

Top-zangeres

Dat was heel anders met de tweede band die voor die avond gepland stond. Zoals we in de vooraankondiging al schreven, wat een strot heeft frontvrouw Bonny Mahonie. Geen kippenvel, want daar leent de muziek zich niet voor, maar haar hese doch warme stem was tot ver in het park te horen. Van hun ‘rocksteadyreggaepunkwhateverska’ kun je niet anders dan blij worden. En dat was ook aan het publiek te merken. Ik geloof niet dat er nog heel veel mensen op hun dekentje lagen. Zelfs als het had geregend – wat het gelukkig niet heeft gedaan – denk ik dat ze nog iedereen zo ver hadden gekregen om te swingen en te springen. Skippabeat was voor ons in ieder geval top of the bill.

Over een week is het alweer tijd voor de laatste Palm Parkies van het seizoen. Die eer is voorbehouden aan De Bijtels (ik zag ze stiekem vorige week al in Tilburg). Muziek waar je helemaal blij van wordt, maar dan moet het weer echt wel een beetje meezitten.

PALM PARKIES

Vanaf 10 juli t/m 21 augustus vinden elke dinsdagavond de PALM PARKIES plaats in het Valkenberg. Vanaf 20:15 starten de concerten, maar vanaf 19:30 zijn de horeca gelegenheden al open. Met echt mooi weer is dat al vanaf 18:00. Kom deze zomer dus lekker naar het park op dinsdagavond!

Reacties

Cookieinstellingen