Eerste editie festivals Haven Eiland geslaagd

Ondanks de vele regen en wind op zondag, blikt de organisatie van het Ploegendienst Festival en het Snipperdag Festival tevreden terug op een succesvol weekend.

Het was voor het eerst dat er op het Haven Eiland een festival werd georganiseerd. Volgens de organisatie zou de plek omgetoverd worden tot een prachtige idyllische plek en dat hebben ze niet gelogen.

Ploegendienst Festival

Op zaterdag maakten diverse dj’s de dienst uit. Twaalf uur lang waren DISCO/(DEEP)HOUSE/ TECHNO-beats tot in de wijde omgeving te horen. Het Ploegendienst Festival was met ruim 1200 bezoekers een groot succes. Niet onbelangrijk detail is dat het weer ook erg mee zat. Na de middag brak het zonnetje echt door en tot elf uur ’s avonds was het buiten aangenaam vertoeven.

Snipperdag Festival

Op zondag was het de beurt aan het Snipperdag Festival. Hoewel de regen soms met bakken uit de hemel viel, zat de sfeer er goed in bij de kleine 500 bezoekers. Onder de aanwezigen ook veel kinderen, die samen met hun ouders kwamen genieten van Garage/ Psychedelic Rock & Surf-muziek.

Campers, caravans en veel hout

Voor de aankleding werd veel gebruik gemaakt van hout: houten podia, een houten stellage, houten afdakjes… Verder bespeurden we een oude caravan die dienst deed als wijnbar. De oude camper op het terrein was voorbestemd voor de EHBO. En dan was er ook nog de ‘hupsate’, waar je heerlijke wraps en satés kon eten.

En als je even genoeg had van de optredens, dook je de Silent Disco in. Koptelefoon op, geluid open 10 en in ‘stilte’ genieten van muziek. Het blijft een gek gezicht om mensen te zien dansen zonder dat je zelf de muziek hoort.

De organisatie is tevreden. “Vooral zaterdag was een topfeestje”, vertelt Tijn Kapteijns. “De sfeer was goed, we hadden het weer mee. Voor vandaag (zondag red.) hebben we minder kaarten verkocht. Bovendien regent het al de hele dag en het is koud, maar dat hebben we helaas niet in de hand.” Wat Kapteijns betreft, volgend jaar weer. “Zeker, volgend jaar doen we het gewoon over.”

Onze collega’s van Zie Breda waren, net zoals BredaNieuws overigens, alleen zondag aanwezig en maakten een videoverslag.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden