Station Breda feestelijk geopend

Na vier jaar bouwen was het donderdag zover: de opening van het nieuwe Centraal Station Breda.

Het station verbindt mainport Rotterdam en brainport Eindhoven. De wens is uitgesproken om ook vanuit Breda de trein te kunnen pakken naar o.a. Brussel en Duitsland. Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur en Milieu) roemt het gebouw op zijn duurzaamheid en als moderne spoorhub van Zuid-Nederland met een uniek parkeerdek.

Van donderdag tot en met zondag zijn er feestelijke activiteiten. Vanaf 7:00 uur vanmorgen traden diverse koren op in en bij het nieuwe stationsgebouw. De officiële opening werd onder grote publieke belangstelling om 15:30 uur verricht door staatssecretaris Dijksma. Ook waren gedeputeerde Christophe van der Maat, Pier Eringa (CEO ProRail), Roger van Boxtel (CEO NS) en onze burgervader Paul Depla aanwezig. Met een slag op de pauk werd het station officieel geopend na een prachtig optreden van een gelegenheidsorkest en voor deze gelegenheid gemaakt lied met onderstaand refrein.

Breda! Breda!
Ik kom, ik ga
Ik ga, ik kom weerom
Ik reis dus ik besta
Breda!’

Het nieuwe stationsgebouw is meer dan alleen een station. Naast een eigentijds station heeft het ook 9.000 m2 aan winkelruimte, 22.000 m2 aan bedrijfsruimte, 720 parkeerplaatsen, 6.500 fietsplaatsen en zelfs 150 woningen. Het schoonste station van Nederland zal meer en meer reizigers verwerken. Van 31.000 treinreizigers nu, naar 57.000 treinreizigers in 2020.

Tot en met aanstaand weekend zijn er verschillende activiteiten, om de opening van het station te vieren. Zie het programma op de website van Via Breda.

opening station Breda Dijksma Depla

Meer over het station Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen