NAC op drempel Eredivisie

Dessers wederom bepalend voor NAC
Dessers wederom bepalend voor NAC
Foto: VoetbalinBreda

Na de gelukkige 1-0 thuiszege, afgelopen donderdag in de eerste finale van de play-offs tegen NEC, staat NAC met één been in de Eredivisie. Zondagmiddag moet de Bredase ploeg het project “Operatie Eredivisie” afmaken in het Goffert-stadion in Nijmegen.

Er wacht een letterlijk en figuurlijk hete voetbalmiddag. Breda houdt de adem in…zou het NAC deze keer dan toch gaan lukken?

Goede uitgangspositie

Afgelopen donderdag ontplofte het NAC stadion toen topscorer Cyriel Dessers, zeven minuten voor tijd, onverwacht toch nog de winnende treffer tegen de touwen schoot. NEC was de betere ploeg geweest en had de meeste kansen gehad, maar deze ook allemaal gemist. En zo kwam de oeroude voetbalwet weer om de hoek kijken: als je de kansen zelf niet benut, dan scoort de tegenstander. In het nagenoeg uitverkochte stadion zorgde de grote, fel meelevende achterban, voor een fantastische voetbalsfeer. Op het moment dat NAC er doorheen leek te zitten, stond het publiek als één man op, om hun helden naar de overwinning te schreeuwen. Resulterend in een geweldige ontlading bij het doelpunt van Dessers. NAC slaagde zodoende in zijn missie: zelf winnen en geen doelpunt tegen krijgen.

Op leven en dood

Met deze 1-0 voorsprong reist NAC zondag af naar Nijmegen. Nog één stap is de Bredase trots verwijderd van de zo hevig verlangde terugkeer naar de Eredivisie. Trainer Stijn Vreven is blij met het resultaat, maar ook realistisch. “We staan nog nergens, we verwachten een intense, moeilijke en zware wedstrijd. Maar we gaan in Nijmegen op leven en dood spelen om in de Eredivisie te geraken.” Vreven voelt ook enige spanning. “Maar dat is normaal als de belangen zo groot zijn.” Spits Cyriel Dessers hoopt zondag het hoogtepunt in zijn nog jonge loopbaan te beleven. “Die ontlading die ik hoorde in het Rat Verleghstadion bij mijn doelpunt, om sprakeloos van te worden. Ik ben onze supporters dankbaar voor de steun. Zondag mogen er maar 500 mee naar NEC, maar die geven ons ook kracht. Hopelijk kunnen we het zondagavond vieren met de rest.” NAC heeft aan een gelijkspel genoeg om terug te keren naar de Eredivisie.

Huldiging

De NAC-supporters die niet meereizen naar Nijmegen, kunnen de wedstrijd op een groot scherm volgen op parkeerplaats P5, naast het NAC stadion. Hiervoor is wel een toegangskaart nodig. Voor seizoenkaarthouders is deze gratis, voor de overige supporters kost de kaart 5 euro. Als NAC in zijn missie slaagt en promoveert naar de Eredivisie, zal de selectie zondagavond bij het stadion worden gehuldigd. Maandagmiddag zal dit nog eens dunnetjes worden overgedaan op de Grote Markt, waar de selectie op het bordes van het stadhuis zal verschijnen. Er zullen dan maximaal 9000 supporters op de Grote Markt worden toegelaten.

Maar eerst de wedstrijd in Nijmegen. De spanning neemt toe in voetbalminnend Breda. Zou het NAC dan toch gaan lukken?

Dossier: NAC Breda

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen