Art Breda verhuist naar Breda’s Museum

Kunstwerk op ART BREDA 2015
Foto: Asja Vossen

Kunst- en antiekbeurs ART BREDA vindt dit jaar van 7 tot en met 14 mei plaats in de voormalige behuizing van Breda´s Museum in het centrum van Breda.

De tot museum verbouwde 19de eeuwse kazerne aan de Parade leent zich uitstekend voor het evenement, omdat de museale stukken hier uitstekend tot hun recht zullen komen. Om alle deelnemers aan de beurs te kunnen huisvesten, wordt het historische gebouw uitgebreid met enkele tijdelijke paviljoens aan voor- en achterzijde. De deelnemende kunst- en antiekhandelaren en galerieën zien het als een voordeel dat zij met deze locatie in het centrum van Breda blijven.

De beurs, die de afgelopen drie jaar werd gehouden in speciaal gebouwde paviljoens op het Chasséveld, kan dit jaar niet zoals gepland verhuizen naar de nieuwe evenementenhal Breepark op de Bavelse berg. Dat gebouw blijkt in de geplande periode niet voldoende gereed om het grote evenement naar behoren te huisvesten. In nauwe samenwerking met de Gemeente Breda is daarom voor dit jaar een alternatieve locatie gevonden in het voormalige Breda´s Museum dat in januari is gefuseerd met MOTI tot Stedelijk Museum Breda.

 

Reacties