Trés Bien bij Bar Bistro Biarritz

Foto: Erik Gruyters

Op een woensdagavond, de eerste dag van de week dat de bistro open is, lopen we binnen bij Bar Bistro Biarritz, waar al verschillende mensen aan tafel zitten. Daar worden we hartelijk welkom geheten door eigenaresse en gastvrouw Kristie.

Samen met haar man Caspar hebben zij deze bistro opgezet. De bistro laat zich het beste omschrijven door het stel als “een bistro met een moderne twist en een tijdloze uitstraling, met een mix van art deco stijl met moderne elementen.”

Bistro Biarritz

De bistro is niet al te groot, er is plaats voor 30 couverts. “Maar dit is prima om je eerste eigen zaak mee te beginnen”, aldus Kristie. We mogen zelf een tafeltje uitkiezen. Je kan bijvoorbeeld achterin zitten, waar je uitzicht hebt op de keuken en je zo kunt zien hoe de gerechten bereidt worden, alvorens ze uitgeserveerd worden.
Wij besluiten aan de hoge tafel voor het grote raam plaats te nemen. Daar hebben we een mooi uitzicht op de Veemarktstraat en zo zie je dat dit deel van de stad ook bruist en het een komen en gaan is. Er druppelen steeds meer mensen binnen, die spontaan wat kwamen drinken of eten.

Compacte kaart

Na de diner- en wijnkaart in ontvangst te hebben genomen, proosten we met een Swinckels biertje van de tap. Weer eens wat anders en een biertje wat we zelf niet vaak drinken. Maar het smaakte meer dan prima. De dinerkaart ziet er overzichtelijk en compact uit met typische Franse gerechten en bevat vijf voorgerechten, vijf hoofdgerechten en vijf nagerechten.

Voorgerecht

Als voorgerecht kun je kiezen uit een salade Niçoise, echte Franse escargots of kastanjechampignons op toast. Wij kiezen voor een bouillabaisse en een steak tartaar.
Deze soep, bouillabaisse, werd aan tafel uitgeschonken door chef Claudia. Het ziet er heerlijk uit en zo smaakt het ook. Met rode ui en een mix van gamba en vis. De steak tartaar, mijn tafelgenoot koos voor een rauw ei in plaats van gepocheerd, smaakt ook uitstekend. Je kunt proeven dat de ingrediënten vers en van goede kwaliteit zijn.

De grote wand links naast de bar is nog leeg. Hier komt straks in neon letters de naam Biarritz te hangen. We voelden ons echt thuis en op het gemak hier in deze bistro. Gastvrouw Kristie laat ons niets tekort komen: vriendelijk en gastvrij!

Hoofdgerecht

De keuze van hoofdgerechten op de kaart bestaan uit een poussin van de grill, vis van de dag: dit was nu een dorade, camembert uit de oven, entrecote en een tournedos. We kiezen voor de dorade in botersaus en een tournedos, de huisspecialiteit, in rode wijnsaus. Je kunt ook kiezen voor een gepofte knoflooksaus of verse kruidenboter.
Als je een hoofdgerecht hebt gekozen, krijg je nog de keuze van Kristie wat je erbij wil hebben geserveerd. Frites of gebakken aardappelen en warme groenten of een salade. Wij kiezen van alles wat.

We laten ons door Kristie adviseren welke wijn we er het beste bij kunnen drinken. Ze adviseert bij de dorade een Sauvignon Blanc uit de Bordeaux en bij de tournedos een stevige Merlot, eveneens uit de Bordeaux. Santé!

Chef Claudia serveert ons het hoofdgerecht en met alle toebehoren staat de tafel lekker vol. Bij de tournedos wordt geen steakmes gedekt, maar dit is ook helemaal niet nodig. Er wordt gekozen voor medium rare en het vlees is dan ook heel mals. De Franse frites, zoals we die kennen, smaken er heerlijk bij en de gebakken groenten – courgette, paprika en tijm – hebben een goede bite. De gebakken aardappeltjes in schil waren knapperig, net als de salade.
In deze bistro is het echt genieten van vers bereide Franse gerechten in een warme huiselijke sfeer.

Dessert

Als nagerecht kan je kiezen voor zoet, namelijk een tarte tartin van peer, een frisse citroen merengue, een vloeibaar chocolade cakeje: moelleux au chocolat of een café gourmand: koffie met drie mini nagerechtjes. Wij hebben al gezien dat er als nagerecht een kaasselectie van Fromagerie Guillaume op de kaart stond van 3 ,5 of 7 kaasjes.
Wij maken de volgende selectie: Brie de Meaux, Pierre Robert: een frisse zachte kaas, Epoisse Cru, twee jaar gerijpte Comté en een zachte blauwschimmel geitenkaas. Uitgeserveerd op een houten plank, met stokbrood, walnoot en druifjes. We drinken er nog een glas Merlot bij en laten ons verder onderdompelen in het Franse leven.


Tot slot drinken we een French koffie en een klein glaasje Port Masterblend en kijken we terug op een geslaagde avond.

Als je kijkt waar Kristie en Caspar voor staan met hun bistro, dan kun je zeggen dat dit meer dan gelukt is. Een kleine, intieme zaak, waar je je snel op je gemak voelt. Noem het een huiskamer gevoel. Vriendelijk, gastvrij personeel, een open keuken en niet te vergeten overheerlijke Franse gerechten, tegen zeer schappelijke bistroprijzen.

Kom het Franse leven zelf ervaren hier in deze Bredase bistro en geniet van een lunch, borrel of diner.
Wij komen zeker nog eens terug.

Ze zijn open van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Voor reserveringen bel je 06-22121360 of stuur een mailtje naar [email protected].

Au Revoir!

Meer over Biarritz:

 

Reacties

article
224557
Trés Bien bij Bar Bistro Biarritz [Foodblog]
Op een woensdagavond, de eerste dag van de week dat de bistro open is, lopen
https://breda.nieuws.nl/foodblogs/224557/tres-bien-bar-bistro-biarritz/
2018-05-22T17:00:22+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/55/2018/05/03140210/DSC02520.jpg
bar, biarritz, bistro
Foodblog, Horeca