Puick = Puik

Puick in de Veemarktstraat
Puick in de Veemarktstraat
Foto: Monique de Jong

Op een Indian Summer donderdagmiddag in september gaan we lunchen bij lunchcafé Puick in de Veemarktstraat. Naast de lunch kun je hier ook prima terecht voor een borrel(plank) of een koffiestop met een zoete versnapering.

Genieten van de Parade

Persoonlijk is de veemarktstraat één van mijn favoriete straten van het centrum van Breda, om te winkelen, maar ook voor een (lunch)hapje of drankje. Ik keek er dan ook naar uit om eindelijk eens bij Puick binnen te stappen, ze bestaan tenslotte al twee jaar. Ik had hoge verwachtingen naar aanleiding van wat op de website beloofd wordt. Eigenaar Alexander meldt dat ze een wereldkeuken hebben, niet een specifieke keuken, ze maken wat ze lekker vinden.

De inrichting is volgens de website als een huiskamer. Nu heb ik geen schommels in mijn woonkamer en ook een beperkt aantal sanseveria’s (wel voor het raam), maar het thuisgevoel was wel aanwezig. Bovendien kun je, als je denkt: ‘hé dat zou leuk staan in mijn huis’, het gewoon kopen. De cactussen, de stoelen etc. Een bekende Bredanaar hebben we ook gespot. Puick is hot dus.
Stoel kopen?    Entree Puick
Ik word op mijn wenken bediend met mijn hoge verwachtingen. Het blijft jammer dat je geur niet kunt overbrengen op papier (of eigenlijk, nog, niet kunt digitaliseren), want dan zou het café zichzelf nog makkelijker verkopen. Het eten rook verrukkelijk. Voor mensen die snel keuzestress hebben omdat ze alles lekker vinden, hebben ze de Parade. Dan krijg je een aantal toppers van de kaart gepresenteerd. Je hoeft dan niet te kiezen tussen bijvoorbeeld een salade, lenterol, pita of libanees platbrood… of…. of…..

Dan blijft nog wel de keuze voor een drankje. Ook hier is de keuze reuze en niet standaard. Mijn tafelgenoot koos voor Matchbata (een Poolse Zen ijsthee met o.a. groene thee) en ik nam een meer standaard koolzuur drankje met ‘Wild English Elderflower’, beide niet te versmaden en zeker aan te raden.
Als voorgerecht kregen we een andere take on bruschetta. Argentijns (knapperig) platbrood met geurige tomaat en mozzarella, vooral lekker door de knoflook en dukkah (een mix van zaden en kruiden). Goede binnenkomer!
Bruscetta van Libanees platbrood
Onze Parade schaal bestond uit een kokossoep, gebaseerd op Thaise Tom Kha Kai soep, met kipfilet, tomaat, champignons, taugé en een tufje koriander (jammie!!!), een crostini met aubergine en humus, een lenterol, de sushi variant (wrap van rijstvel met fijne rijstmie, surimi, avocado, komkommer, soya-dressing, wakame en gember). Het laatste paradepaardje is een papadum salade met kip, spinazie, avocado, spekjes en pecorino afgemaakt met een caesardressing. #Nomnomnom

De Parade

We sluiten af met een lekker, Haarlems, bakje koffie. Dit maakt onze lunch helemaal af.
Koffie van the Brook coffee & tea company
Intussen is de zaak aardig volgelopen tijdens de lunchpiek, en dat gewoon op een doordeweekse dag, altijd een goed teken. Als je trek hebt in een broodje carpaccio of een uitsmijter, dan is dit misschien niet de plek voor jou. Wil je weleens wat nieuws proberen of traditionele gerechten in een nieuw jasje, sla dan Puick zeker niet over. Wat wij niet getest hebben, maar ik jullie niet wil ontzeggen: je kunt bij je gerechten extra toppings bestellen! Voor €2,50 extra krijg je er gedroogde insecten bij. Het proberen waard, lijkt me!

Meer foodblogs

Beers & Barrels ] [ Moeke Ginneken ] [ De Saeck ] [Walkabout ]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen