Bar Bistro Biarritz is open!

Aan de Veemarktstraat 67 is op 26 april een nieuwe bistro geopend: Bar Bistro Biarritz. Wij hebben Kristie en Caspar Gesthuizen gevolgd in de aanloop hier naar toe. Hieronder een verslag van hoe het uiteindelijk is geworden.

Huiskamer gevoel

Als je Bar Bistro Biarritz binnenloopt, kom je in een knusse en sfeervolle zaak terecht. Een ‘huiskamer’ gevoel en dat is precies wat deze bistro wil uitstralen. Met klassieke elementen, zoals het marmer op de bar, de glazen lampen boven de tafels, de details aan de muren en de blauwe kleurstelling. We hebben de interieurontwerpen van Peer & Jacobs eerder gezien en het resultaat mag er dan ook zijn. Binnen is er plaats voor 25 personen en het buitenterras biedt nog eens plaats aan 12 personen

Vers en lokaal

Chef Claudia en souschef Richard zorgen dat er uit de keuken de lekkerste gerechten komen. Er worden kwaliteitsproducten van lokale vakspecialisten vers bereid, volgens de tradities van de moderne Franse bistro keuken. Zo komt de vis van Vishandel Schot uit Tholen, slagerij La Boucherie uit Made zorgt voor het lekkerste vlees. Ieder kwartaal wordt er met de seizoenen meegekookt.

Souschef Richard en Kristie

Lunch, borrel en diner

Er wordt lunch geserveerd van 12.00 tot 15.00 uur, waar je bijvoorbeeld kunt kiezen uit een huisgemaakte rillette van makreel op vloerbrood, een Croque Monsieur of een traditionele uiensoep.
In de namiddag kun je genieten van de borrelkaart, met huisgemaakte snacks en plateau’s. Je kunt zelf een kaasplankje samenstellen met verschillende, niet alledaagse, Franse kaasspecialiteiten van Fromagerie Guillaume uit Berkel-Enschot.
Vanaf 17.00 uur kan er besteld worden van de dinerkaart, zoals een bouillabaisse (welke aan tafel wordt uitgeschonken), camembert uit de oven en la spécialité de la maison, de Tournedos.
Het valt op dat de menukaarten compact en overzichtelijk samengesteld zijn, met scherpe geprijzen.  Naast de kaart worden er daggerechten aangeboden op de krijtborden boven de bar.

Baquette met huisgemaakte filet american, kappertjes, ui en augurk

Bier en Franse wijn

Aan de bar zien we Swinkels Superior Pilsner van de tap en is er een wisseltap van La Trappe, waar nu een frisse Witte Trappist op zit. Achter de bar bevindt zich de werkbank van de keuken, in het zicht van de gasten. Je kunt zo dus zien hoe de gerechten worden klaargemaakt.
Naast bier, worden er ook grande coupes en wijnen geschonken. De wijnkoelingen onder de werkbank zijn gevuld met champagne, rode, witte en rosé wijnen uit Frankrijk en gekoeld tafelwater.

Kom zelf eens kijken!

“De eerste week is goed verlopen en de Bredanaars weten de bistro al goed te vinden. Je ziet dat de mensen nieuwsgierig zijn naar hoe de bistro is geworden en binnen willen kijken”, aldus Kristie.
Ze zijn open van woensdag tot en met zondag van 12.00 uur tot 22.00 uur. Voor reserveringen bel je 06-22121360 of stuur een mailtje naar [email protected].

Loop dus zeker eens binnen in deze prachtige bistro om je zelf onder te dompelen in een stukje Frankrijk!

Meer over Biarritz:

Zie ook de fotoserie in de kop van dit artikel voor meer foto!

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden