Murphy’s grill is een echt familierestaurant

De geschiedenis van Murphy’s Grill is best een opmerkelijke. Want padre de familia Hari Singh startte in 2001 de eerste vestiging van Murphys Grill te Oosterhout. Destijds was het ‘t eerste restaurant wat top kwaliteit Certified Black Angus beef uit Argentinië aanbood.

Hari Singh, die vanuit zijn Indiase roots nooit zelf rundvlees at en dat nooit zou gaan doen, dacht na een jarenlange carrière in loondienst bij een grill-restaurant, dat kan ik beter. En dat heeft hij zeker in Oosterhout ruimschoots bewezen. Sinds jaar en dag is Murphy’s Grill daar een begrip. In Breda opende de familie Singh in 2018 de tweede vestiging van Murphys Grill. Doet de familie Singh het succes uit Oosterhout hier dunnetjes over?  Wij werden uitgenodigd….

Authentiek grillen op houtskool…

De locatie van Murphys Grill is natuurlijk al prachtig gelegen aan de Nieuweweg die parallel loopt aan de Markendaalseweg. Het is een mooi deel van de Bredase binnenstad wat nog niet helemaal door een ieder ontdekt is, maar het is heel goed dat er zich hier horeca vestigt waardoor de binnenstad vanuit deze zijde van de stad zich uitbreid. Want het is een heerlijke straat om te flaneren, zo langs het water wat doorgetrokken is vanuit de haven, en om dan neer te strijken op bijvoorbeeld het mooie en ruime terras van Murphy’s Grill. Helaas is dát nog even dromen, want het is vanavond koud en flink winderig en daarom stappen we maar snel naar binnen, op zoek naar de warmte van Murphy’s Grill. We zien een ruime, overzichtelijke zaak gedecoreerd met koeienvellen, stierenkoppen, natuurlijk typisch Argentijns, en vanuit onze ooghoek zien we vlammen in de keuken. Dat hoort! Het vlees wat de familie Singh presenteert wordt namelijk authentiek gegrild op houtskool.

Men is op de hoogte dat wij komen, en vriendelijk worden we door mama Radika naar onze plaats begeleid. Ze schenkt ons een stevige Merlot Malbec in, wat natuurlijk een prima combinatie wordt samen met het gegrilde vlees wat we gaan eten. Het is gezellig druk in het restaurant maar de tafels hebben voldoende afstand van elkaar waardoor je toch voldoende privacy ervaart.

Hoe groot wil je je steak hebben…

Ons voorgerecht bestaat uit chicken wings (Smokey Joe), grilled king prawns, dat zijn gegrilde gamba’s met knoflookboter, en grilled sausages, dat zijn gegrilde worstjes, gekruid naar origineel Argentijns recept. De bordjes staan tussen mij en mijn tafelgenoot verdeelt en zo ziet de tafel er meteen gezellig vol uit. Er is niets te veel gezegd, alles smaakt heerlijk en het is altijd gezellig om zo te tafelen en alles samen te delen. Als we klaar zijn met dit voorgerecht, kijken we nog even in de kaart. Het is ongelofelijk wat er gepresenteerd wordt! Lendebiefstuk, entrecote, ossenhaas enzovoort, allemaal van Argentijnse of Nieuw Zeelandse afkomst , verkrijgbaar tot aan 500 gram toe!! Echte mannen!!! Vrijgezellen!! Als je een goede bodem wil leggen voor een avondje doorhalen in Breda dan lijkt me dit toch wel het beste adres! Maar ook voor familiefeestjes blijkt dit een perfecte locatie. Want even later zien we bij de tafel tegenover ons een dessert met vuurwerk daarop, ter tafel komen. Heerlijk, dat authentieke.

Ondertussen zijn wij beland bij ons tussengerecht wat bestaat uit, hoe kan het ook anders spareribs van de grill, de zoete versie en de pikante versie. Terloops schuift mevrouw Radika een mandje brood op tafel en vraagt ons of alles smaakt en of we nog wijn bijgeschonken willen. Dit is echt een no nonsens restaurant. Stoer eten, goeie porties en wijn wordt lekker bijgeschonken. Het ontbreekt ons aan niets en het is wel eens heerlijk om lekker te kluiven en te buffelen.

En dan…. Ons hoofdgerecht! Voor mij: Murphy’s Special Beef platter, wat bestaat uit; entrecote, ossenhaas en lendebiefstuk. Mijn tafelgenoot krijgt wat anders namelijk; Murphy’s Favourite Combination en dat is 150 gram Ossenhaas en 150 gram Entrecote. Hierbij wordt de beroemde zelfgemaakte Chimichurri, diverse sausjes een (kakelverse!) salade en een schaaltje goudgele frietjes geserveerd. Comida Sabrosa, oftewel eet smakelijk! Het mes glijdt zo maar door het vlees. Eerlijk is eerlijk zo perfect en zacht heb ik zelden een lendebiefstuk gegeten en dat geldt ook voor het overige vlees. Hoe de familie Singh het doet…terwijl je dus zelf geen steak eet, is me een raadsel, maar de smaak is verbluffend. De kwaliteit van het vlees en de manier van bereiden is subliem.

We sluiten ons diner af met een ijsje wat we samen delen en een koffie. Het was een heerlijke avond, en hoewel in Breda de zonen in de keuken staan, komt Hari Singh zelf ook nog even kijken en ons de hand schudden. Wat een vriendelijkheid.

Wij raden Murphy’s Grill zeker aan voor uitstekende, eerlijke no-nonsens gerechten. Een restaurant wat voor en door een hechte familie wordt gerund.

Murphy’s Grill is geopend

Meer foodblogs

[Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwitch] [ZWART] [Beers & Barrels] [Moeke Ginneken] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen