New kid in town “eazie” waar was je al die tijd?

Normaal begin ik een foodblog altijd met “vanavond waren we te gast… blablabla…” Maar over deze “new kid in town” en haar specifieke concept ben ik zo enthousiast dat ik alle woorden wil gebruiken om uit te leggen WAAROM we allemaal naar eazie moeten gaan! Uiteten (wat ik dus geregeld doe), kan wel eens een conflict veroorzaken in je dieet. Dat kan op vele manieren. Veel vlees, veel calorieën, alcohol, noem maar op.

Het kán best lastig zijn om gezond of calorie-technisch verantwoord, uiteten te gaan of af te halen. Onze maatschappij is nog altijd vaak gericht op royale porties. Vlees, sauzen, calorieën in de vorm van koolhydraten, zouten en suikers, zeker ten opzichte van de hoeveelheid groenten, zijn regelmatig rijkelijk aanwezig in de gerechten die we laten thuisbezorgen, of in een restaurant voorgeschoteld krijgen. Zo noteer ik dagelijks mijn calorieën bijvoorbeeld maar als ik uit eten ga, vind ik dat onbegonnen werk en die dag blijft leeg. Al vele malen eerder is de filosofie ter tafel gekomen dat het fijn zou zijn wat je nu precies binnen krijgt qua voedingsstoffen of calorieën. Want dat ogenschijnlijke gezonde visgerecht wat je nam kan stiekem best eens minder healthy zijn dan je eerst had verwacht. En daar ligt de kracht van eazie…

“Hallo, ik ben eazie”…

Met haar Aziatische roots is de insteek van eazie net wat anders dan anders. Zij gelooft namelijk dat gezond en lekker eten je happy maakt. So far, so good. Maarrrr… wat goed en lekker eten is, is voor iedereen anders. Of je nu vegan, eiwitrijk, caloriearm, glutenvrij of halal wilt eten, eazie heeft het allemaal. Misschien heb jij net flink gesport en heb je de behoefte om je spieren te laten herstellen en opbouwen? Of probeer je wat af te vallen?

Dat kan, eazie heeft specials die daar op toegespitst zijn. Maar je kunt ook zelf je maaltijd helemaal samenstellen. Je ziet dan meteen wat je aan calorieën tot je zult nemen. Zo zit er in de Power up extra kipfilet, perfect voor na je krachttraining of ervoor. Of wat denk je van de Full Focus, bij dit gerecht worden de ingrediënten langzaam opgenomen waardoor ze een dip voorkomen en een langere focus ondersteunen. De zero carb noedels in de low carb zorgen er voor dat je heerlijk verantwoord kunt genieten en dat dit gerecht prima in je dieet past.

Uitgebalanceerd eten zoals het Nederlands elftal?

De visie bij deze zogenaamde healthy specials op de kaart zijn zeer goed onderbouwd. Want deze gerechten zijn zorgvuldig samengesteld door niemand minder dan Naomi Brinkmans (!!!). Zij ontwikkelde hét FoodConcept op de nieuwe KNVB-campus en verzorgt de voedingsondersteuning bij de nationale teams. Dus uitgebalanceerd eten zoals Frankie de Jong, dat kan dus bij eazie!

En nu het eten…

Maar goed.. we waren uiteindelijk vanavond dus natuurlijk uitgenodigd om te komen proeven! We namen van de Specials de Power up voor mijn tafelgenoot en de Low carb voor mij. Verder namen we er nog twee smoothies bij. Een heerlijke “Crazy Coconut) smoothie, die bestaat uit banaan, ananas, jus d’ Orange en verse kokosmelk en voor mij een Pink Lady, die dan weer aardbeien, banaan, verse yoghurt en Jus d’ Orange bevat. We halen niet af, want dat is dan weer niet ons concept, maar we eten aldaar. Geen candlelight diner, dat dan weer niet. Maar een prima bank in een helder fris, schoon en praktisch interieur. Voldoende stopcontacten inclusief USB om je telefoon op te laden of “lekker” te werken op je Chrome-, of MacBook. O ja, we hebben er ook nog een poké bowl bij besteld met verse zalm, avocado, wakame, edamame bonen, winterpeen, komkommer, furikake kruiden en sesam met quinoa. Als alles ter tafel komt kijken we elkaar zeer tevreden aan. De schalen zien er niet alleen prachtig kleurrijk en smakelijk uit, maar toch ook meteen de gedachten erbij dat we echt niet slecht bezig zijn en onze innerlijke mens aan het verwennen zijn, geeft ons een gevoel van gelukzaligheid. Dat we niet de enige zijn die dat gevoel krijgen van eazie blijkt wel! eazie is booming en het is een komen en een gaan en er schuiven mensen ook gewoon aan tafel. Van de drukte is overigens verder niks te merken vanuit het nisje waar wij zitten. Wij genieten van de heerlijke knapperige wok gebakken producten. De Bombay Curry in mijn maaltijd zorgt er voor dat ik mijn neus moet ophalen. Heb ik altijd met pittige gerechten, ik hou er van, van die pittige gerechten bedoel ik dan hé.

De zero Carb noedels zijn meer dan prima voor mij, en ik heb niet in de gaten dat ik koolhydraatarm eet. Mijn tafelgenoot is net zo enthousiast. Hij roemt ook de knapperigheid van de groenten, en de cashewnoten als topping maken zijn Japanse teriyakigerecht met rijst, helemaal af. Samen beginnen we (hoewel we eigenlijk al behoorlijk vol zitten (maar jah, alles voor de foto’s) aan de poké bowl. De zalm is heerlijk en de edamame boontjes super stevig. De avocado mooi gifgroen en de quinoa de beste die ik ooit heb geproefd.

 

Zo kan het dus ook…

En zo kan het dus ook…. Met een tevreden gevoel uiteindelijk aan je healthy toetje zitten wat voor mij een frozen yoghurt met stukjes vijg en pecannoten betekend en voor onze fotograaf een nutty banana, oftewel bananenijs met geraspte kokos en maccadamianoten.

Zo kan het dus ook…. voldaan van tafel gaan en dan niet alleen heerlijk gegeten maar ook in de wetenschap dat niet je bloeddruk als een pijl de lucht in is geschoten, of dat je lever nog heel lang aan de gang is om bepaalde overdaad te verwerken.

Nee, alle stofjes, en vitamientjes die ik nodig heb schieten door mijn spijsverteringsstelsel en bloedbaan. Alle celletjes in mijn lichaam worden gevoed en staan vol energie paraat als een jong plantje wat zojuist water heeft gekregen en weer fier rechtop staat om verder te groeien.

Eazie stapt in het gat in de markt die bewustwording heet. Weet wat je eet, weet hoe je goed voor jezelf zorgt en geef jouw lichaam het beste wat het nodig heeft.

Eazie is volgens ons een dikke aanwinst voor Breda en een regelrechte aanrader.

Zoals gezegd, bij eazie kun je eten en afhalen, maar ze bezorgen ook uw bedrijfslunch en zelfs voor catering kunt u bij eazie terecht.

Je vindt eazie aan:

  • De Houtmarkt 27 te Breda
  • En ze is geopend:
    • Van dinsdag t/m zaterdag van 11.00 u t/m 21.30 u.
    • En op zondag en maandag van 12.00 u t/m 21.30 u (zondag 21.00 u)
  • Meer informatie en reserveren: www.eazie.nl

Meer Bredase foodblogs… => 

[Café Belgique] [Bleue Bar Bistro] [De Veestallen] [Jan en Alleman] [Centwtch] [ZWART] [Beers & Barrels] [De Saeck] [Gaudim] [Puick] [Visrestaurant Blini] [Eethuys 1535]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen